1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. На БАТА АГРО 2021 - бестселъра сред всички познати директни и No-Тill сеялки

На БАТА АГРО 2021 - бестселъра сред всички познати директни и No-Тill сеялки

Фирма Ви Ви Ай представи сеялката Weaving серия GD

Младият, енергичен и усмихнат екип на фирма Ви Ви Ай посрещаше на своя щанд на БАТА АГРО 2021 всички, които се интересуват от успешно земеделие, представяйки им най-иновативната сеялка на пазара - бестселъра сред всички познати директни и No-Тill сеялки, предлагани на световния пазар.

Weaving GD е адаптивна към всички системи на сеитба и почвено-климатични условия. Това е сеялката, която осигурява най-голяма гъвкавост на производителите в прехода и по-нататъшната работа по No Тill с възможно съчетание и ползване на традиционни методи при отглеждане на земеделските култури.

 

Прикачните Weaving GD сеялки отговарят на нуждите на големите фермери и предприемачи. Предлагат се с работни ширини от 4 до 8 метра, оборудвани с GD органи, монтирани зад прикачения бункер за семена, който е с капацитет от 2 500 до 5 500 литра.

Работните органи имат минимални изисквания за теглителна мощност на трактора от 35 конски сили на работен метър. Уникалният GD Weaving патент и дизайн за сеещ орган е плод на съвместна и усърдна работа с агроинженера Тони Гент. Новият GD орган осигурява "фино" засяване чрез забележително слабо нарушаване на структурата на почвата и сравнително ниска необходимост от теглителна мощност, като предлага работещи решения за земеделците в често екстремални условия на сеитба.

Дизайнът на сеещия орган Weaving GD се основава на двоен диск, монтиран под ъгъл, образуващ сеитбен прорез от 45°. По-големият водещ външен диск прави фин минимален разрез в почвата, докато по-малкият вътрешен диск придържа "горната" страна на почвата и образува отвор за семето, като бива поставено много прецизно. Това предотвратява отварянето на прореза след сеитбения процес, като прави затварянето на прореза по-ефективен и предпазващ семето от външните климатични влияния.

Земеделците отчитат значително намалено почвено уплътняване, което е важна част в директните No Тill сеитби. Сеялките са с лесен достъп до пневматично дозиращите апарати, позволяващ бързо и лесно калибриране на семената.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.