1. Начало
 2. Новини
 3. Земеделска техника
 4. На изложението „Агритехника 2013“ Challenger ще представи пръскачките RoGator RG700

На изложението „Агритехника 2013“ Challenger ще представи пръскачките RoGator RG700

Те съчетават в себе си професионално качество, надеждност и гъвкавост

Компанията Challenger представя най-новото попълнение към серията RoGator  – самоходните пръскачки RG700 с вместимост 2650 литра, носители на същото внимание към детайла и трайността на по-големите си побратими с търговска марка RoGator.

Самоходните пръскачки RG700 бележат своя дебют на „Агритехника 2013“ и съчетават в себе си професионално качество, надеждност и гъвкавост, отговаряща на изискванията на операторите при работа с по-малки по размер резервоари. Те са идеалният партньор от серия RoGator на земеделските производители и предприемачи, които търсят подвижни пръскачки с ниско тегло и максимално високо ниво на производителност.

Моделът RG700 заема мястото на популярните пръскачки SpraCoupe с ниско тегло и е по-мощен благодарение на новите двигатели AGCO POWERTM с мощност 175 к.с.  Този тип самоходни пръскачки са оборудвани с технологични системи от последно поколение и лесно управление. Подобно на по-големите представители на серията RoGator, новите модели притежават адаптиран дизайн на кабината за максимален комфорт и безопасност на операторите.

„Самоходните пръскачки RG700 са изцяло проектирани така, че да гарантират максимална точност и производителност за този клас машини“, заявява Хюбертус фон Дюнгерн, мениджър „Продуктов маркетинг“. „Независимо от условията на работа пръскачките RG700 осигуряват необходимата мощност и надеждност за достигане до обработваемите масиви и изпълнението на съответните задания“.

Пръскачките RG700 са снабдени със задвижваща система Smart Drive 4х4 с водещи за този бранш характеристики, равномерно разпределение на теглото и рама Parallel C-channel Flex, които способстват за постигането на необходимата скорост в полеви условия, стабилност и отлично теглене без колелата да се отделят от земята. В резултат операторите се наслаждават на по-гладко придвижване, по-малко износване на стрелите и по-прецизно полагане на торовото вещество при всякакви условия на обработваемия терен.

Технически характеристики на самоходните пръскачки RG700

 • мощен двигател AGCO POWERTM с висок въртящ момент и мощност 175 к.с.
 • единична хидростатична задвижваща система (110 см3) за неограничен брой диапазони от скорости
 • интелигентна задвижваща система 4х4 Smart Drive, стандартно оборудвана с противобуксуваща система
 • рами Parallel C-Channel Flex, които задържат четирите колела на земята
 • система за въздушно окачване Standard Active Air
 • регулируема ширина на колея
 • специално проектиран дизайн на кабината
 • ефикасна система за пълнене
 • интелигентна хидравлична система Smart Hydraulic
 • стрели с дължина 24 или 28 метра със система за управление на височината им Norac
 • модерни технологични системи с информационен център AGCONTROLLER и телеметрична система AGCOMMANDTM

Мощен двигател с висок въртящ момент за изпълнението на всякакви задания и работа при всякакви терени

Двигателят AGCO POWERTM с мощност 175 к.с., с който пръскачките RG700 са снабдени, е по-силен от този на повечето конкурентни пръскачки и произвежда по-висок въртящ момент, гарантиращ безпроблемно придвижване по наклонени, неравни, размекнати и влажни терени.

Неограничен избор на скорости за прецизно разпръскване

Единичната хидростатична система (110 см3) разполага с неограничен брой диапазони от скорости без необходимост от смяна на предавката. Операторите могат да изберат желаната скорост в зависимост от конкретното задание, като поддържат прецизно силата на разпръскване независимо от полевите условия. Пръскачките от този тип развиват максимална скорост 48 к.с., която съкращава времето за придвижване по пътни настилки.

Задвижваща система Smart Drive

Сензори, отчитащи скоростта на всяко едно задвижващо колело обезпечават еднаква скорост на въртене на четирите колела  без превъртане при навлизане в обработваемите площи и върху размекната и влажна почва.

Част от стандартното оборудване на самоходните пръскачки RG700 е и автоматичната противобуксуваща система, благодарение на която машините могат да работят при влажни условия и върху наклонени терени без превъртане или затъване на колелата. Увреждането на растителните култури е сведено до минимум при прецизно разпръскване и по-добър ритъм на работа.

Рамата Parallel C-Channel Flex се нагажда към терена

Уникалната рама запазва контакта на четирите колела със земята дори при шофиране върху неравни и груби терени. Тази система е приложена за първи път при пръскачките RoGator през 1993 г. и е толкова стабилна, че колелата могат да се прегъват до 35 см (14 инча) при четири точки на съприкосновение със земята. В резултат операторите се наслаждават на по-гладко и по-безопасно пътуване и разпръскват продукта с помощта на усъвършенствана система за управление на стрелата.

Системата за въздушно окачване Standard Active Air допринася за по-прецизното разпръскване и удължава живота на машината

Модерната система за въздушно окачване Air Spring със система за управление на люлеенето на задната част на пръскачката осигурява гладко придвижване, което, заедно с правилната височина на стрелата, допринася за уюта на операторите и гарантира по-прецизно разпръскване по обработваемия масив. Окачващата система осигурява и придвижване с непрекъснат контрол, когато резервоарът се изпразни и товарът намалее.

Целия материал четете в рубрика Актуално на ппортала...

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.