1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. На изложението „Агритехника 2013“ Challenger ще представи пръскачките RoGator RG700

На изложението „Агритехника 2013“ Challenger ще представи пръскачките RoGator RG700

Те съчетават в себе си професионално качество, надеждност и гъвкавост

Компанията Challenger представя най-новото попълнение към серията RoGator  – самоходните пръскачки RG700 с вместимост 2650 литра, носители на същото внимание към детайла и трайността на по-големите си побратими с търговска марка RoGator.

Самоходните пръскачки RG700 бележат своя дебют на „Агритехника 2013“ и съчетават в себе си професионално качество, надеждност и гъвкавост, отговаряща на изискванията на операторите при работа с по-малки по размер резервоари. Те са идеалният партньор от серия RoGator на земеделските производители и предприемачи, които търсят подвижни пръскачки с ниско тегло и максимално високо ниво на производителност.

Моделът RG700 заема мястото на популярните пръскачки SpraCoupe с ниско тегло и е по-мощен благодарение на новите двигатели AGCO POWERTM с мощност 175 к.с.  Този тип самоходни пръскачки са оборудвани с технологични системи от последно поколение и лесно управление. Подобно на по-големите представители на серията RoGator, новите модели притежават адаптиран дизайн на кабината за максимален комфорт и безопасност на операторите.

„Самоходните пръскачки RG700 са изцяло проектирани така, че да гарантират максимална точност и производителност за този клас машини“, заявява Хюбертус фон Дюнгерн, мениджър „Продуктов маркетинг“. „Независимо от условията на работа пръскачките RG700 осигуряват необходимата мощност и надеждност за достигане до обработваемите масиви и изпълнението на съответните задания“.

Пръскачките RG700 са снабдени със задвижваща система Smart Drive 4х4 с водещи за този бранш характеристики, равномерно разпределение на теглото и рама Parallel C-channel Flex, които способстват за постигането на необходимата скорост в полеви условия, стабилност и отлично теглене без колелата да се отделят от земята. В резултат операторите се наслаждават на по-гладко придвижване, по-малко износване на стрелите и по-прецизно полагане на торовото вещество при всякакви условия на обработваемия терен.

Технически характеристики на самоходните пръскачки RG700

  • мощен двигател AGCO POWERTM с висок въртящ момент и мощност 175 к.с.
  • единична хидростатична задвижваща система (110 см3) за неограничен брой диапазони от скорости
  • интелигентна задвижваща система 4х4 Smart Drive, стандартно оборудвана с противобуксуваща система
  • рами Parallel C-Channel Flex, които задържат четирите колела на земята
  • система за въздушно окачване Standard Active Air
  • регулируема ширина на колея
  • специално проектиран дизайн на кабината
  • ефикасна система за пълнене
  • интелигентна хидравлична система Smart Hydraulic
  • стрели с дължина 24 или 28 метра със система за управление на височината им Norac
  • модерни технологични системи с информационен център AGCONTROLLER и телеметрична система AGCOMMANDTM

Мощен двигател с висок въртящ момент за изпълнението на всякакви задания и работа при всякакви терени

Двигателят AGCO POWERTM с мощност 175 к.с., с който пръскачките RG700 са снабдени, е по-силен от този на повечето конкурентни пръскачки и произвежда по-висок въртящ момент, гарантиращ безпроблемно придвижване по наклонени, неравни, размекнати и влажни терени.

Неограничен избор на скорости за прецизно разпръскване

Единичната хидростатична система (110 см3) разполага с неограничен брой диапазони от скорости без необходимост от смяна на предавката. Операторите могат да изберат желаната скорост в зависимост от конкретното задание, като поддържат прецизно силата на разпръскване независимо от полевите условия. Пръскачките от този тип развиват максимална скорост 48 к.с., която съкращава времето за придвижване по пътни настилки.

Задвижваща система Smart Drive

Сензори, отчитащи скоростта на всяко едно задвижващо колело обезпечават еднаква скорост на въртене на четирите колела  без превъртане при навлизане в обработваемите площи и върху размекната и влажна почва.

Част от стандартното оборудване на самоходните пръскачки RG700 е и автоматичната противобуксуваща система, благодарение на която машините могат да работят при влажни условия и върху наклонени терени без превъртане или затъване на колелата. Увреждането на растителните култури е сведено до минимум при прецизно разпръскване и по-добър ритъм на работа.

Рамата Parallel C-Channel Flex се нагажда към терена

Уникалната рама запазва контакта на четирите колела със земята дори при шофиране върху неравни и груби терени. Тази система е приложена за първи път при пръскачките RoGator през 1993 г. и е толкова стабилна, че колелата могат да се прегъват до 35 см (14 инча) при четири точки на съприкосновение със земята. В резултат операторите се наслаждават на по-гладко и по-безопасно пътуване и разпръскват продукта с помощта на усъвършенствана система за управление на стрелата.

Системата за въздушно окачване Standard Active Air допринася за по-прецизното разпръскване и удължава живота на машината

Модерната система за въздушно окачване Air Spring със система за управление на люлеенето на задната част на пръскачката осигурява гладко придвижване, което, заедно с правилната височина на стрелата, допринася за уюта на операторите и гарантира по-прецизно разпръскване по обработваемия масив. Окачващата система осигурява и придвижване с непрекъснат контрол, когато резервоарът се изпразни и товарът намалее.

Пружиненото окачване поддържа стрелата в хоризонтално положение, свежда до минимум износването и обезпечава пряко и реално управление на движението. От своя страна по-доброто поглъщане на сътресенията и по-слабите вибрации гарантират, че машината се придвижва по редовете и допълнително намалява щетите върху посадените растения. По-слабото износване говори също така за по-малка необходимост от поддръжка, по-дълъг експлоатационен период и по-висока цена при препродаване на машината.

Регулируема ширина на колея за работа с различни растителни култури

С помощта на две осеви конфигурации (тясна и стандартна) машината разполага с множество възможни ширини на колея и работи бързо и лесно с широк набор от растителни култури с различна височина при различни полеви условия. Стандартната ос с ширина 2,26 м (90 инча) създава просвет с големина 1,36m (54 инча).

Специален дизайн на кабината

Всички модели пръскачки RoGator притежават единствените в бранша кабини, проектирани специално за тороразпръскване и съобразени с комфорта и безопасността на операторите.

Кабините на пръскачките RG700 притежават шест колони, които осигуряват по-голяма видимост. Благодарение на широкото, панорамно предно стъкло и извитите стъкла операторите разполагат с ненадмината видимост в областта на ъглите. За по-добра видимост при придвижване по пътни настилки, сгънатите стрели се разполагат встрани и отдолу.

По-широките платформи и по-ниското първо стъпало на стълбите осигуряват по-голяма безопасност с по-лесен и по-удобен достъп до кабината. Вече не е необходимо операторът да застава под стрелите, за да влезе в кабината – върху платформата е налице достатъчно пространство за отваряне на вратата и влизане.

За комфорта на операторите се грижат и шумозаглушителните материали, обезпечаващи по-тихо шофиране, както и ергономичната конфигурация на подлакътника и джойстика, с чиято помощ се управляват всички функции на машината – от повдигането на стрелата до задействането на главния превключвател и  реверса. По такъв начин всички операции се изпълняват с голяма лекота.

Ефикасен дизайн на системата за пълнене за минимален принудителен престой

Секцията за пълнене е проектирана така, че да обезпечи бърз, прост и безопасен процес на пълнене на пръскачката. Течната система е разработена по начин, който гарантира максимален изходящ поток и ненадмината прецизност при тороразпръскване.

Хидравличната система Smart Hydraulic защитава машината

Стойностите на задвижващото налягане се поддържат ниски, като по този начин системата се загрява по-слабо, двигателят се натоварва в по-малка степен и машината се радва на по-дълъг живот. Големината на хидравличния поток се контролира в зависимост от скоростта и вида на терена, а температурата на маслото се следи внимателно така, че машината никога не прегрява.

Различни видове стрели за ефикасно разпръскване

Клиентите могат да избират между стрели с ширина 24 и 28 метра с разстояние между дюзите 50 см. По избор новите самоходни пръскачки могат да бъдат оборудвани със система за контрол на височината на стрелата Norac за перфектно спазване на очертанията на обработваемата площ и надеждно и прецизно разпръскване дори върху неравни терени.

Водещите технологични системи правят разпръскването по-лесно

Самоходните пръскачки RG700 са оборудвани с технологични системи от последно поколение за максимални производителност и печалби – от устройствата за управление на височината на пръскачката и стрелата и системата за асистирано управление до информационния център AGCONTROLLER и телеметричната система AGCOMMANDTM за съблюдаване на данните за работата на машината.

„Присъединяването на пръскачките RG700 към продуктите от сериите RoGator и TerraGator с водещи за селскостопанския бранш характеристики потвърждава ангажимента ни към сектора на тороразпръскващата техника и предоставя на земеделските производители и предприемачи в Европа най-добрите възможни машини“, твърди Хюбертус фон Дюнгерн. „С нетърпение очакваме момента, в който ще покажем тази изумителна нова машина на изложението „Агритехника““.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.