1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Наградата на CNH за устойчив индустриален доставчик в област EMEA е за COMER INDUSTRIES

Наградата на CNH за устойчив индустриален доставчик в област EMEA е за COMER INDUSTRIES

Церемонията по награждаването се състоя на 6 ноември по време на Консултативния съвет на CNHI EMEA в Торино, Италия

На 6 ноември, Comer Industries получи наградата “Устойчив доставчик” за регион EMEA от CNH Industrial по време на Консултативния съвет на CNHI EMEA.

Управляващият директор на Comer Industries – Матео Сторчи присъства на събитието и произнесе реч, посветена на устойчивостта на компанията.
Наградата за устойчив доставчик бе предоставена на Comer Industries, благодарение на стремежа за високи постижения в областта на околната среда и притежавани сертификати за качество (ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2000, OHSAS 18001); за корпоративна устойчивост при опазване на околната среда и безопасността на труда,  както и за ефективно управление на човешките ресурси. В частност, компанията е високо оценена заради  ангажираността й за намаляване на въглеродните емисии и устойчивото развитие на териториите, в които работи.

Comer Industries е отчела значителен спад в броя на трудовите злополуки на работното място, (процентът им е спаднал с 28% от 2010 г. до 2013 г., като са предприети 1500 превантивни действия). Компанията прие нова система за мониторинг на потреблението и план за развитие, които ще осигурят 10% икономия на енергия през 2017 г. чрез множество промени в производствените съоръжения, включително инсталирането на слънчеви панели, както и подмяната на осветителната система с нова LED технология.

Що се отнася до образованието, Comer Academy – школата за обучение към фирмата - проведе 169 учебни часа през 2013 г. (с 21% повече от предходната година).
Comer Industries организира няколко инициативи за служителите и общините, в които
работи: за Коледа, летни забави, партньорства с театрите в Реджо Емилия,
Червения кръст и университетите ("La Borsa per partire" е стипендия, предназначена за студенти от инженерния факултет на Реджо Емилия).

В края на презентацията, Матео Сторчи насочи вниманието към земетресението през 2012 г. , което засегна Реджиоло, селата от Молиа и съседните области, в които Comer Industries има няколко производствени предприятия и много от служителите в тях са претърпели щети по домовете си. Компанията е решила да подпомогне служителите си с апартаменти и дарения, за да се улесни възстановяването на нормалния ритъм на живот.

CNH Industrial е световен лидер в сектора на капиталовите стоки, като чрез различните си дейности проектира, произвежда и продава селскостопанска и строителна техника, камиони, товарни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства, в допълнение към по-широка гама от задвижващи приложения. Компанията присъства на всички основни пазари по целия свят; CNH Industrial се фокусира и върху разширяване на присъствието си на бързо развиващите се пазари, включително чрез съвместни предприятия.

Comer Industries – оборот от 340 млн. евро и 1 367 заети към 31.12.2013 г. – е глобален лидер в проектирането и производството на авангардни инженерингови системи за мощни трансмисии, които се доставят на най-големите производители на селскостопанска техника, строително оборудване и оборудване за възобновяеми енергийни източници по целия свят.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.