1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. New Holland BigBaler 1290 High Density спечели награда Машина на годината 2020 на Агритехника 2019

New Holland BigBaler 1290 High Density спечели награда Машина на годината 2020 на Агритехника 2019

New Holland Agriculture вдига летвата по отношение на производителността и комфорта с новата балопреса BigBaler 1290 HD, което я прави най-ефективната голяма балопреса в своя сегмент

BigBaler 1290 HD произвежда бали с до 22% по-висока плътност, в сравнение с конвенционалните големи квадратни балопреси, което значително увеличава ефективността при работа и транспорт. Новият подбирач MaxiSweep ™ спомага за по-интензивно захранване с материал, което води до увеличаване на капацитета и производителността на машината. Основен компонент в тази нова балопреса е уникалната скоростна кутия SmartShift ™, спечелила сребърния медал на Agritechnica, която осигурява мек старт, което води до по-голям комфорт за оператора и защита от претоварване за задвижването на трактора. Уникалната патентована технология за връзване Loop MasterTM гарантира най-доброто в класа здраво връзване и защитава околната среда и фуража, като елиминира изрезките от сезала. Концепцията за къс теглич осигурява отлична видимост за оператора и маневреност. Комфортът е допълнително подобрен с нов интуитивен потребителски интерфейс с помощта на големия сензорен дисплей IntelliView IV. Гама от автоматизирани функции, като технологичната система IntelliCruise ™, която автоматично регулира скоростта на трактора, добавя към производителността и комфорта на високата плътност на BigBaler 1290 High Density.

 

Саймън Никол, мениджър на продуктовата линия за фуражна техника, заяви: „Високата плътност на балите направени с BigBaler 1290HD поставя нови стандарти за ефективност и производителност, като осигурява по-голяма рентабилност чрез увеличаване на теглото на балите и намаляване на транспортните и транспортни разходи. Тя е идеален продукт за професионални големи земеделци, които ще се радват на ползите от рентабилността в резултат на по-високата производителност и по-ниските общи разходи за собственост. “ 

До 22% по-висока плътност в сравнение с конвенционалните големи квадратни балони

BigBaler 1290 High Density разполага с най-дългата камера за бали в своя сегмент, 4,05 метра, и впечатляващо висока сила на буталото. При 748 мм ход, силата на буталото е значително увеличена, за да достигне до 58% повече от Plus моделите, за още по-плътни бали. Усилените пръстени за голяма плътност разполага с три въртящи се цилиндъра с двойно действие и два отляво и отдясно, което е уникално в това приложение. Цилиндрите с двойно действие се управляват от две хидравлични помпи и осигуряват пълна плътност в рамките на първите бали, когато се пускат още преди камерата да е пълна.

Високата плътност BigBaler 1290HD също пренася от предишния модел всички предимства на високоефективната система CropCutter ™ и технологията на камерата за предварително компресиране, специално разработена за балиране с висока плътност.

Всички тези характеристики, заедно с по-високата скорост на ротора в сравнение с PLUS моделите, водят до изключителна ефективност при балиране на полето, по-малко бали на поле, повече тона на ремарке: по-висока производителност, заедно със спестяване на време и транспорт.

Повишена производителност и комфорт с уникалната SmartShift ™ скоростна кутия

Уникалната концепция за задвижване, носител на сребърен медал на Agritechnica, се отличава с двустепенна технология за стартиране на захранването, която осигурява плавно задействане на балота със 79% увеличение на въртящия момент. Операторът задейства балопресата при скорост на ВОМ на трактор от 850 оборота в минута, скоростната кутия SmartShift ™ автоматично се превключва от 1-ва на 2-ра предавка, ускорявайки се до максимална скорост на маховика от 1440 об / мин при пълна скорост на маховик на трактора - една от най-високите скорости на маховика в сегмента , Този плавен процес на стартиране защитава задвижваните елементи на трактора и балопресата. Маховикът е значително по-тежък, отколкото при моделите BigBaler Plus и има 16% по-голям диаметър, като е нараснал на 1080 мм. По-високата скорост и по-големият размер на маховика доставят 230% повече енергия, което води до по-удобно и ефективно балиране. Спирачката с вътрешно охлаждане, интегрирана в скоростната кутия, забавя буталото и го спира, когато достигне оптималното начално положение. Освен това служи като аварийна спирачка, способна безопасно да спре буталото в рамките на 8 секунди. Допълнителните предимства на клиента включват сервизния режим с бавно завъртане на задвижващата линия и защита от претоварване. За високата производителност на BigBaler 1290HD също допринася и новият 2,35-метров подбирач MaxiSweep ™, който е идеален за най-широките откоси, оставени от днешните комбайни с голям капацитет.

Превъзходна и високоефективна система за допълнително нарязване CropCutter ™ с 29 ножа

Системата CropCutter ™ гарантира контролирано рязане и превъзходно качество на рязане благодарение на 29 ножа с индивидуална пружинна защита на ножа и сдвоени палци на нажа на ротор. По-високата скорост на ротора в сравнение с PLUS моделите също гарантира по-висока производителност при всякакви условия.

Без пластмасови остатъци с технологията за връзване на Loop MasterTM, която минимизира изрезките от сезала и увеличава здравината на връзване

BigBaler 1290 High Density разполага с технологията за връзване на Loop MasterTM на New Holland, която се основава на доказаната система за двоен възел на марката, като въвежда нов втори възел. Това води до 26% по-здраво връзване и елиминира остатъците от сезал. Предимствата са двойни: от една страна, той елиминира над шест километра или 46 кг загуби на сезал на сезон от 10 000 бали; тези остатъци, които понастоящем са оставени в полето, ще останат извън околната среда и храната на клиента. От друга страна системата осигурява много стегнати възли, което значително намалява заплитането на канапа, досада за всеки оператора. 

Новото, изключително голямо отделение за сезал побира 36 XL кутии/ шпули за сезал и вече е съвместимо с бъдещите XXL шпули с тегло до 15 кг. Всички 36 шпули могат да бъдат свързани едновременно, така че да може да се балират до 1400 бали без презареждане. Сезалът също е изключително лесен за зареждане: хидравличните оси на балировачката позволяват спускането на кутията да бъде по-близо до земята. Отделението за сезал е снабдено с хидравлична система, което означава, че може да се извади напълно, което прави почистването още по-лесно.

Първата в индустрията концепция за хидравлична ос с големи тандемни колела

BigBaler 1290 High Density представя нова концепция за хидравлична ос с хидравлично окачване, която осигурява подобрено следене на терена и гарантира перфектно разпределение на теглото на четирите колела за ниско съпротивление при движение. Това не само подобрява ефективността на балопресата, но и намалява износването на гумите. Концепцията на хидравличната ос също осигурява отличен достъп за поддръжка, тъй като няма пружини, кото да блокират достъпа. BigBaler 1290 High Density предлага гуми с по-голям диаметър до 1,4 метра, които намаляват отъпкването на почвата. Клиентът има избор между два размера на колелата, като и двете опции остават машината в рамките на 3-метрова ширина за транспорт.

Проектирана за издръжливост и ниски разходи

BigBaler 1290 High Density, разработена в CNH Industrial's Design Center, е проектирана и създадена да издържа. Новата усилена рама е проектирана за големи натоварвания, които тази балировачка изпитва, с новата конструкция за монтиране на скоростната кутия, която прикрепя скоростната кутия към върха, като гарантира дълготрайност и намалено натрупване на културата. Новата усилена главна скоростна кутия има две задвижващи предавки, които задвижват основната изходна предавка, което означава, че има увеличена площ на контакт за по-голяма издръжливост и по-ефективно балансирано разпределение на мощност.

„С новата плътност на BigBaler 1290, New Holland инвестира в допълнително обогатяване на предлагането си на специализирана техника за обработка на сено и фураж“, коментира Карло Ламбро, президент на марката на New Holland. „Този последен модел, създаден в нашия Център за технологично усъвършенстване в Зеделгем, Белгия, е кулминацията на повече от 30 години работа в посока съвършенство и отново повдига летвата на представянето, което предлагаме на нашите клиенти.“

В България можете да намерите балопресата, както и голямо разнообразие от фуражоприбираща техника на световния лидер New Holland, в единствения вносител на марката за страната Интерагри България. За повече информация, обадете се на 0700 46 666 или посетете вашия регионален търговец в страната https://agriculture.interagri.bg/bg/location_and_services.

 

Балопреса BigBaler 1290 HD

Интерагри България е единствен официален вносител на земеделска и строителна техника с марката New Holland за България. В стремежа си да предоставя качествени комплексни бизнес решения на своите клиенти, компанията представлява още добре познатите премиум марки за прикачен инвентар - Gregoire Besson, Kinze, Caffini, Agrojet, Cochet, Provitis. Интерагри България се стреми към изграждане на дългосрочни партньорски взаимоотношения със своите клиенти и партньори, като предлага интегрирани бизнес решения за земеделието с гарантирано висококвалифицирано обслужване. В стремежа си да задоволи всяка индивидуална потребност и да отговори максимално на нуждите на своите киенти, компанията развива бизнеса си интензивно. За да бъде близо до своите клиенти, разполага с търговски представители във всички райони на страната, както и с 12 продажбено-сервизни комплекси в градовете София, Стара Загора, Благоевград, Враца, Плевен, Русе, Дулово, Добрич, Велико Търново, Бургас, Харманли и Пловдив. Като част от усилията, които Интерагри полага за успешно сътрудничество с производителя, е сертифицирането на търговско-сервизните бази по програмата за качество на обслужване на New Holland Top Partner, знак за висока оценка и признание от страна на New Holland.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.