1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Незабравими емоции и иновации при комбайните представиха New Holland във Франция

Незабравими емоции и иновации при комбайните представиха New Holland във Франция

Най-мощните суперкомбайни CX7000 и CX8000 дават възможно най-чистата проба зърно в света

По време на пресконференция във френския град Троа специалистите на New Holland представиха качествата и иновациите при високотехнологичните машини на компанията. На събитието присъстваха журналисти от целия свят, като единствено екип на AGRO.BG представяше България.

Комбайни CX7000 и CX8000 са от нова генерация и притежават впечатляващ дизайн. Всепризнатата Opti-Clean™ система осигурява до 20% по-ефективно почистване, а новаторската сламотръсна система Opti-Speed™ гарантира до 10% по-висока производителност. Големите бункери за зърно осигуряват необходимото удобство за по-бързо разтоварване на продукцията. Гумените вериги на комбайните допълнително намаляват уплътняването и подобряват сцеплението.

За малко повече от десетилетие са били произведени над 10 000 комбайни от серията CX, което е доказателство за огромната им популярност сред професионалистите в индустрията по целия свят.

„Серията CX стартира през 2001 г. и днес все още е най-мощната, с най-голям капацитет конвенционални комбайни в света“, обяви Хедли Купър, директор на Combine Harvester Product Management в New Holland. По думите му въвеждането на Opti-Fan™ и Opti-Clean™ технологията ще подобри качеството на почистване на зърното с до 20% и ще подобри рентабилността на всички земеделски производители.

Opti-Fan™ технологията на комбайните CX7000 и CX8000 Elevation на New Holland  регулира оборотите на вентилаторите и работата на сламотръсите, които се забързват или намаляват в зависимост от наклона на работната повърхност. При движение надолу по склон, трептенията на сламотръсите и оборотите на вентилатора се забързват за да компенсират обратният наклон. Обратно: при движение нагоре по хълма, работата на сламотръсите и оборотите на вентилатора се намаляват, тъй-като движението на материала е облекчено от силите на гравитацията.

Тази ефективна система осигурява по-добра проба на зърното и намалява загубите на земеделските производители.

По време на демонстрационни опити всеки имаше възможността да се убеди на живо в предимствата на ненадминатите земеделски машини.

Другият акцент на събитието бяха новите New Holland Roll-Belt рулонни сламопреси с до 20% по-голям капацитет и 5% по-плътни бали. Внедрените иновации са DropFloor технологията, която предотвратява блокажи, които оказват влияние на производителността и Dual хидравлична система, която увеличава плътността с до 5%. Отличителният дизайн подобрява работоспособността и безопасността.

New Holland е произвела над 225 000 преси, което е свидетелство за качеството на тяхното изпълнение и за несравнимата популярност сред земеделските производители в света.

Глобалната компания New Holland акцентира и върху изцяло обновения TC5000 комбайн. Harvest Suite™ Comfort кабината е ергономична и осигурява впечатляващ комфорт за оператора. InfoView™ II Monitor позволява подробен и ценен анализ и поглед при прибиране на реколтата. SmartSieve™ технологията увеличава капацитета на почистване на пистите с до 30%.

„Новият TC5000 е кулминацията на много години на непрекъснато развитие от 1992 г. насам. 50 000-ият TC, произведен през 2013 г., е свидетелство за нашия успех“, сподели Хедли Купър. Специфичното при двигателите на тези комбайни е, че намаляват разхода на гориво с до 10%.

Формулата на успеха за New Holland са непрекъснатите консултации с клиентите, с цел предоставяне на максимален комфорт за подобряване на производителността.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.