1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Ню Холанд с нов подобрен трактор – Т5070

Ню Холанд с нов подобрен трактор – Т5070

Снимка:

Новият модел е с двигател NEF с нова номинална мощност 113к.с. при 2300 об/мин

Нов трактор, T5070, беше представен в серията T5000  на Ню Холанд. Със своето водещо в класа ниско съотношение мощност-тегло 37.6 кг/к.с., което е идеално за извършване на смесени селскостопански дейности, този универсален модел трактори ще достигне до ново ниво, като по този начин става по-продуктивен и се намалява утъпкването на почвата. Освен това новата машина може да се похвали с двигател NEF от Fiat Powertrain Technologies, което обединява доказания дизайн с най-съвременната технология при двигателите.
Обхватът на работа, която серията T5000 може да извърши варира от леки дейности, включващи косене, пръскане и теглене на ремаркета до по-тежка работа, като например оранта. Новият T5070 е проектиран да поема товар до 7400 кг, отнемайки първенството на предишния модел с най-добро общо тегло Т5060 - 6800 кг.
Четири и половина литровият двигател NEF Tier III, с турбокомпресор и междинно охлаждане има подобрена мощност от 113к.с./83кВт с повишен максимален въртящ момент 445 Nm при 1330 об/мин, смяна на маслото на интервали от 600 ч и доказан най-добър разход на гориво. Това е най-съвременният двигател, който се предлага за трактор от този клас. Както и при други трактори Ню Холанд той ще може да работи със 100% биодизел без необходимост от модифициране.
Трансмисията е значително усъвършенствана, за да се справи с допълнителната мощност върху вала за отвод на мощност (ВОМ), като същевременно запазва надеждността на машината. Задвижването на скоростната кутия, амортизатора, зъбните предавки, лагери и пиньони са усъвършенствани, съединителят на ВОМ е усилен и е подобрена спирателната способност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.