1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нов агроцентър отвори врати в Добрич

Нов агроцентър отвори врати в Добрич

Ръст с 30% в продажбите на земеделска техника отчита „Булагро груп”

Нов търговски и сервизен център откри фирма „Булагро” в Добрич. Той е разположен върху площ от 3000 кв. м, като закритата част е 800 кв. м. Инвестицията в новия агроцентър възлиза на 1 млн. лв., съобщи изп. директор на „Булагро груп” Христофор Бунарджиев. За да бъде многофункционална, новата база разполага с изложбена зала, склад за резервни части, конферентна зала, офиси. Предстои оформянето и на сервизни помещения. Новият търговски и сервизен център на „Булагро” ще разполага с добре обучени кадри – двама сервизни специалисти, един търговски представител, един специалист за резервни части.

След отслужен водосвет за здраве и благоденствие, фирма „Булагро” получи дар от добричкия храм „Света Троица” – икона на Света Богородица. Лентата на новия агроцентър прерязаха зам.-кметът на община Добрич Надежда Петкова, председателят на Общинския съвет Иван Мандев и Христофор Бунарджиев. Изпълнителният директор на холдинга приветства гости, партньори и клиенти, представи фирмите в „Булагро груп” и подчерта, че догодина ще празнуват 22 години присъствие на българския пазар. Компанията предлага на своите клиенти както препарати за растителна защита, торове, семена, застраховки и горива, така и земеделска техника от световно признатите марки „Джон Диър” – САЩ, „Пьотингер” – Австрия, „Валтра – Финландия, „Харди” – Дания, „Голдони” – Италия, „Бредал” – Дания и др.

Мястото на новия център не е случайно, подчертаха още от „Булагро”. В районите на Добрич и Силистра се намират най-големите клиенти на фирмата, тук са извършени и най-големите продажби. В условията на финансова криза само за една година компанията отчита 30% ръст на продажбите на земеделска техника. Оборотът само от техника за 2009 г. възлиза на 16 млн. лв., а на целия холдинг – 40 млн. лв.

Аграрният сектор е пред ренесанс, заяви по време на откриването на новия агроцентър Христофор Бунарджиев. През следващите десетилетия с все по-малко земя ще трябва да се произвежда все повече храна. За 20 години делът на продоволствените стоки ще трябва да нарасне с цели 55%. За производството на един килограм пилешко месо за необходими 2 кг фураж, за свинско – 3 кг, а за производство на един кг телешко – 9 кг фураж. В тази връзка България е една от малкото облагодетелствани с обработваеми площи страни. Повече от една четвърт от територията на страната са земеделски земи. Статистиката показва, че едва 3% от повърхността на земята е годна за земеделие. С оглед на тези световни тенденции и необходимостта от изхранване на 7,5 млрд. души население,  предизвикателствата пред агрофирмите са многобройни.     

Вижте видео по темата ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.