1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нова гама багери-товарачи от серия F2 на Caterpillar

Нова гама багери-товарачи от серия F2 на Caterpillar

Те покриват най-модерните стандарти за емисии, подобряват производителността и намаляват оперативните разходи

Сaterpillar продължава изключително успешната си F-серия багери-товарачи с въвеждането на новата гама F2-Series от машини - 427F2, 428F2, 432F2, 434F2, и 444F2. Новите модели се отличават с изцяло нова среда за оператора и технология на двигателя, която повишава производителността на машината и пести гориво. Кабината е с нов по-модерен дизайн и е изцяло съобразена с потребностите на оператора, включително и по-голяма видимост, когато прикаченият товарач е максимално повдигнат; намалени са и нивата на шума в кабината до 74 децибела.

Ергономията на контрол и управление на машината е подобрена с нов регулируем по височина и дълбочина волан и регулираното заключване на диференциалите е пренасочено към контролера на товарача.

Пилотно управляваните машини са оборудвани с нови системи за контрол в различни позиции на багера, които дават възможност на оператора да се приспособи към най-удобното работно положение, което намалява умората. A контролерът за движение напред/назад е вграден в контролера на товарача за допълнително удобство.

Кабината е снабдена с нов дизайн с намалена височина за подобрен достъп/излизане от кабината и долно стъпало, което е гъвкаво за предотвратяване на щети от отломки. Новата кабина дава възможност на оператора да се обръща лесно между товарача и изкопните позиции. Седалката с въздушно окачване осигурява комфорт през целия ден, особено когато се използва по желание отопляема версия в студено време.

Новият LCD дисплей предоставя информация, необходима за наблюдение на работата на машината, нови превключватели подобряват задното осветление за лесно използване при всякаква околна светлина; вече са на разположение задни LED светлини с по-дълъг живот.

Новата система за почистване на предното стъкло тип пантограф увеличава почистваната площ, подобрява видимостта напред и се допълва от перфориран сенник, разположен по цялата ширина. С изключение на извития преден прозорец, всички останали стъклени площи са плоски, позволяващи бърза и евтина подмяна.

Добрата комуникация е жизненоважна за съвременния оператор на машини, затова и F2-Series предоставят радио с Blue-Tooth връзка, улеснявайки комуникацията с персонала на работното място. Нова система за сигурност осигурява допълнителна защита на машината, избор на клетъчна или сателитна технология е достъпна за използване с телематичната система ProductLink™ за проследяване на местоположението на машината и експлоатационните параметри.

IV поколение системи за контрол на емисиите! Вижте повече в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.