1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нова инвестиция в производството на JCB двигатели в Англия ще създаде стотици работни места

Нова инвестиция в производството на JCB двигатели в Англия ще създаде стотици работни места

Снимка:

Компанията обяви плановете си за нов проект на стойност 31 милиона паунда

JCB, третият по големина в света производител на стротелна техника, обяви плановете си за нов проект на стойност 31 милиона паунда, който ще създаде около 350 нови работни места във фабриките в Midlands и Wales. Програмата ще се осъществи след като компанията получи и подпомагане в размер на 4,5 милиона паунда от Правителствения фонд за регионален растеж.

view0010000_448_01Дизайнът и проектирането на новия Tier 4 двигател ще става в поделението JCB Power Systems във Foston, Derbyshire, където се произвежда най-добрият в света JCB Dieselmax двигател. Новата генерация JCB двигатели ще се монтират на машините, произвеждани от JCB, а също така ще се продават на други компании. За развоя по новия проект вече се търсят квалифицирани инженери за първите 50 работни места (специалисти по дизайн, електроника, софтуер, техници по качеството, производствени специалисти и др.) След началото на редовното производство ще се запълнят още 300 работни места между 2016 и 2021 година.

Изпълнителният директор на JCB Алан Блейк казва: „Започнахме производството през 2004 г. и оттогава създаваме двигатели, отличаващи се с икономичност, чиста работа и висока ефективност. Предстоящият проект и инвестицията от 31 млн. паунда, която ще вложим, са важна стъпка по пътя към по-нататъшен успех и затвърждаване на нашите двигатели за извънпътни машини като максимално високоефективни и щадящи околната среда. Новото поколение JCB двигатели ще направи нашите машини още по-конкурентни на световните пазари и на тази основа предвиждаме още по-добри продажби през следващите 10 години.”

Тази година компанията откри нова фабрика в Индия за производство на икономични двигатели за вграждане в произвежданите в Индия машини за тамошния пазар.

Собственото производство двигатели на JCB се инсталират на повече от 70% от произвежданите от компанията машини. Легендарният двигател JCB задвижи и специалният автомобил JCB Dieselmax, който постави нов световен рекорд за дизелови автомобили на соленото езеро Бонвил, САЩ през 2006 г. – 350,092 мили/ч (564,14 км/ч).

Последното поколение JCB Ecomax T4 4,4 литров двигател бе отлично приет на пазара, като най-щадящия околната среда двигател за извънпътни машини, работещ без нужда от допълнително третиране на изходните газове от ауспуха и носещ икономии за клиентите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.