1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новата балопреса QUADRANT 3300 FC

Новата балопреса QUADRANT 3300 FC

Може да отговори на международните стандарти

С представянето на новата балопреса QUADRANT 3300 FC, CLAAS може да предложи своята изпитана и тествана система FINE CUT, която отговаря на международния стандарт 1.20 x 0.90 за транспортиране на бали.

Сламата е по-абсорбираща и по-ценна от дървените стърготини, и също така е по-евтина. Ето защо сламата се използва по-често. Най-вече коневъдните и птицевъдните стопанства разчитат на сламата като продукт за консумация от животните, защото тя почти не съдържа прах. Фермерите, произвеждащи мляко, използват нарязаната слама, защото е предпочитана за употреба заради хранителните й качества, тъй като тя може лесно да се смесва и, благодарение на своята структура, стимулира храносмилането.

192669_500

Гъвкава в своята дължина на рязане и употреба

CLAAS предлага QUADRANT 3300 с ROTO FEED система и в два по-малки варианта, RC и FC, с  ROTO CUT (6, 12, 13, 26 ножа) и FINE CUT (12, 13, 26, 51 ножа) режещи системи. QUADRANT 3300 FC има механична групова селекция на ножовете за бърз и лесен контрол на дължината на рязане. 51 ножа са подредени в 4 групи, всяка от която може да бъде избрана лесно с помощта на лост с хидравлично завъртане от кабината. По този начин, дължината на рязане на сламата може да се променя с помощта на лост, в зависимост от предназначението, от 22 мм (51 ножа) до 45 мм (26 ножа) или 90 мм (12 или 13 ножа). Това прави QUADRANT 3300 FC гъвкава и използва целия си капацитет по време на прибиране на реколтата. Новата балопреса QUADRANT 3300 FC има отделено място за прибиране на ножовете, което може да бъде удължено от двете страни и предлага лесен достъп до ножовете за операциите по поддръжка и смяна на ножовете. В допълнение, всеки един от 51 ножа е индивидуално защитен с отделни пружинни пакети.

154497_500

Хидравличен контрол на греблото

QUADRANT 3300 постига изключително висока скорост на производителност, благодарение на широкото прихващане (2.35 м), системата POWER FEEDING (PFS) с двойно ролкови застопорители, мощен режещ ротор, 46 бутални удара в минута и до 200 бара камера под налягане. Сондата* на POWER FEEDING системата осигурява равномерен и ускорен материален поток. В комбинация с двойно ролковите застопорителии, гарантира фуражно чиста култура, дори и с много широки откоси и при високи скорости. Предната камера се пълни чрез режещия ротор. Тя е оборудвана с хидравлично контролирано гребло за фуражите, което водачът може да контролира от кабината на трактора в три нива с помощта на COMMUNICATOR II. Кратки цикли на работа на фуражното гребло за равномерното пълнене на предкамерата се контролират с помощта на камера-диск, а и дългите цикли се контролират с помощта на бутало и гребло за контрол на фуражите. Шофьорът може да регулира пълненето на предкамерата и балиращата камера към съответната ширина на откосите за постигане на оптимални резултати по отношение на формата и плътността на балите. В комбинация с хидравлично спускаща се автоматична режеща камера, ако машината е претоварена, тя позволява на водача да отстрани всички възможни блокади чрез намаляване на честотата на въртене на силоотводния вал, и да продължи да балира без прекъсване.

192678_500

QUADRANT 3300
работи с шест въртящи се бутона, които се поддържат чисти постоянно благодарение на турбо вентилатор със скорост на въздушната струя от 140 км/ч. Това е особено важно за надеждната употреба. С новата балопреса QUADRANT 3300 FC, CLAAS доказва качествата на своята изпитана и тествана технология, с която няма остатъци от балите на полето.

CLAAS се предлага на Българския пазар от фирма Рапид КБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.