1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новата серия 250 на зърнокомбайните Case IH Axial-Flow – с премиера в Дрезден

Новата серия 250 на зърнокомбайните Case IH Axial-Flow – с премиера в Дрезден

В основата на новите модели е автоматизираната система AFS Harvest Command™

Специално събитие за европейската преса организира Case IH в германския град Дрезден, за да представи най-новата си серия зърнокомбайни от серия 250, представена с три модела 7250, 8250 и 9250, с мощност от 498 до 634 к.с.

Новите модели заменят досегашната серия 240, като водещи комбайни от 2019 година. “Подобренията в серия Axial-Flow 250 се съсредоточават върху подобряване производителността на комбайна, така и на оператора, посочи August von Eckardstein, Маркетинг Мениджър зърноприбираща техника на Case IH за Европа, Близкия изток и Африка. - Нашата цел е да подпомогнем вземането на решения и да направим настройките от начало до край по-лесни за специфичния желан резултат. По този начин комбайнът може не само да помогне за подобряването на работата, дори и на опитен оператор, но и да помогне при работата на оператор с малко или дори без опит, като “набере“ увереност и да извлече максимума от машината.”

Новата автоматизирана система AFS Harvest Command ™

В основата на промените за новите комбайни Axial-Flow 7250, 8250 и 9250 е автоматизираната система AFS Harvest Command ™. Тази напълно нова технология използва 16 сензора за непрекъснато наблюдение на машината и коригира 7 различни настройки, за да се постигне максимална производителност на комбайна. Управляван чрез терминала AFS Pro700 в кабината, системата за автоматизация понастоящем може да работи с пшеница, рапица, царевица и соя. Само няколко избора, в зависимост от типа култура и условията, позволяват на оператора да настрои машината да постигне желания резултат.

Базовата версия на AFS Harvest Command™ характеризира доказаната система за Автоматични настройки на реколтата (ACS). Тя регулира оперативните елементи, като обороти на вентилатора и просвет на контрите, в зависимост от типа култура, избран на терминала на AFS, което премахва необходимостта от настройване на отделните елементи. Операторът има възможност да настройва зърнокомбайна в движение и да запази настройките за бъдеща употреба.

Следващата версия на AFS Harvest Command™ , включваща Feedrate Control, променя постъпателната скорост на база на натоварването от реколтата, за да се постигне желаният резултат - възможност за контрол на загубите, максимална производителност или фиксирана производителност. Операторът определя целевото максимално натоварване на двигателя и постъпателната скорост, а Feedrate Control ще работи до тези граници.

Топ версията на системата е изцяло автоматизирана с AFS Harvest Command™, като автоматично задава настройки на овършаващата и почистващата системи, базирани на същите желани резултати както с Feedrate Control, но допълнително следи и качеството на зърното. Използва се технология, базирана на камера и следене налягането върху ситата, за да се осигурят допълнителни насоки за автоматичния процес на настройка на машината, за да се минимизират примесите в зърнената проба и да се поддържа най-доброто качество на зърното, което е отличителна черта на комбайните Axial Flow.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.