1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новата Серия 6 на DEUTZ-FAHR

Новата Серия 6 на DEUTZ-FAHR

Най-добрата микс технология в своя клас

Независимо дали става дума за големи, средни или малки предприятия, изпълнителни органи на местната власт, или пък за оран, култивиране, транспортиране, събиране на реколтата или общински дейности - само когато тракторът съответства 100% на работния профил, той ще може да отговори на очакванията на клиентите. DEUTZ-FAHR разработи новата Серия 6, като имаше предвид точно тези изисквания на потребителите. 12 модела, вариращи от 156 до 226 к.с., налични в два платформени варианти, три типа скоростна кутия, две кабинни конфигурации с различни нива на комфорт, както и много други опции, Серия 6 предлага най-добрата микс технология в своя HP клас. Много са нещата, с които ще ви впечатли новата Серия 6 на DEUTZ-FAHR. Тя включва 12 модела в мощностния диапазон от 156 до 226 к.с. и със сигурност можем да кажем, че представлява най-добрата микс технология в своя клас.

Ето и някои основни характеристики на машините от серията:

  • Powershift, RCshift (напълно роботизирана), TTV - три типа трансмисии
  • Максимална скорост: 40 или 50 км/ч. при Super-Eco rpm
  • MaxiVision Cab, която се превръща в еталон
  • Нов InfoCentrePro
  • Нов подлакътник с MaxCom джойстик
  • Пакет 40 000 Lumen LED
  • Високоефективен двигател Deutz 6.1 Stage 4 (Tier4 Final)
  • Нова алуминиева система за охлаждане с изключително отваряне
  • Ново уникално адаптивно окачване
  • Изключителна спирачна система с външни спирачки
  • Висок клас хидравлична технология
  • Всички хидравлични клапани - пропорционално контролирани
  • Нова позиция за контролиране на предното окачване

Най-отличителната черта на новата Серия 6 е концепцията за трансмисия. Новите Powershift модели предлагат изчистена технология: ръчна трансмисия с 5 механични скорости плюс 6 Powershift стъпки напред и 3 назад, (общ брой скорости 30+15, с възможност за обработка на пълзящи растения: 54+27). Моделите RCshift разполагат с напълно автоматизирана трансмисия с 5 роботизирани скорости плюс 6 Powershift стъпки напред и 3 назад (общ брой скорости 30+15, за пълзящи растения: 54+27).

Превключването на предавките е изведено на ново равнище: благодарение на интелигентното адаптивно управление на скоростната кутия, тракторът се адаптира към изискванията на оператора. Най-високото ниво на комфорт се предлага от надеждно и доказано безстепенно предаване при моделите TTV. Обхватът на скоростта се простира от 0.2 км/ч. до 40 или 50 км/ч. Тракторът вече разполага с нов софтуер за още по-ефективно управление. Всички типове трансмисии достигат 40 или 50 км/ч. максимална скорост на по-ниски обороти на двигателя, като по този начин се пести  гориво. Всички предавки са лесни за работа, лесни за програмиране и лесни за наблюдение чрез дисплея в кабината. Те предлагат най-новите технологии и системи за прецизно земеделие, което означава изключително ефективна работна система. Уникалното за новата Серия 6 е, че земеделските производители и предприемачи могат да избират нивото на превключване на предавките, което искат.

Серията 6 предлага първокласен комфорт в кабината. Новата характерна и лесна за употреба MaxiVision кабина се превръща в еталон по отношение на видимостта във всички посоки, работната среда и лекотата на използване. InfoCentrePro на таблото разполага с пет-инчов цветен дисплей, който осигурява на водача поток от данни за условията на работа на трактора. Той предлага максимално удобство по отношение на настройките и информацията. Новият подлакътник с джойстик MaxCom осигурява отличен комфорт за оператора .За да се осигури точна без стрес работа при всякакви условия на осветеност, DEUTZ-FAHR предлага възможност за пакет 40 000 Lumen LED с до 16 работни фара. Интериорът на кабината осигурява приятна среда, със значително понижен шум на двигателя, вибрации и топлина, което се дължи на факта, че кабината и капакът на двигателя не са свързани. Новата система за климатизиране работи тихо и гарантира равномерно разпределение на въздуха, както никой друг модел в този клас трактори. На разположение са три вида люкове  на покрива - зелен поликарбонатов отваряем покрив, стъклен покрив с UV абсорбция или версията за безопасност FOPS за оптимална видимост при използването на челен товарач.

Фермерите и предприемачите могат да избират различни варианти на кабината за отличен комфорт и множество специфични технологии за  оборудване. Кабината MaxiVision е оборудвана с два електро хидравлични шпула клапани (за модели TTV и RCshift) и механични шпули за клапани (за модели RCshift и Powershift). За всички модели, предното окачване за челни товарачи с интегрирани контроли може да бъде механично или електро-хидравлично.


Новият двигател Deutz 6.1 Stage 4 (Tier4 Final) предлага по-висок резерв въртящ момент, започва с по-висок въртящ момент и в същото време, намалява разхода на гориво и AdBlue, което е намалено с 5%, в сравнение с предишните модели. Ефективността се подкрепя и от вентилатора Electronic Visco и новата система за охлаждане. Уникалната система за отваряне позволява на радиатора да бъде напълно отворен, което дава възможност за по-бързо и лесно обслужване.

Новата предна ос на Серията 6 с интелигентно, адаптивно окачване също е уникална в този клас. Това поддържа максимална стабилност по време на сложни операции. Иновативната система против хлъзгане гарантира стабилност и безопасност по време на движение. Серията 6 е единствената при стандартните трактори, оборудвана с високопроизводителни сухи дискови спирачки на предния мост (6205 и 6215 TTV). В комбинация със системата за спирачка Booster, тя гарантира максимална спирачна ефективност с най-леко натискане на педала.

Хидравличната технология на новата Серия 6 до момента се предлагаше само в по-високия клас HP производителност. Сега, има до пет хидравлични клапана в задната част и два в предната, като всички хидравлични клапани са контролирани пропорционално. Предната повдигаща позиция е контролирана с до 5 480 кг товароподемност. Задната товароподемност достига до 10 000 кг. Хидравличните помпи LS, монтирани по желание, доставят до 170 л/мин.

PTO скоростите са 540/540ECO/1000/1000ECO в задната част и 1000 или 1000ECO в предната част. Режимът ECO на PTO позволява оборотите на двигателя да бъдат намалени значително, което води до последователни икономии на гориво и по-малко шум.

Новата Серия 6 може да бъде фабрично оборудвана с най-модерна технология за прецизно земеделие. Характеристиките на централното звено за мониторинг и контрол са уникални поради размерите: iMonitor 2.0 е с размер на екрана до 12 ".

Новата серия трактори имат уникален стил. Ясните и изчистени линии на предния капак, тяхната отличителна кабината и използването на висококачествени материали в един лесен за употреба дизайн, се превръщат в отличителен белег на последните модели трактори на DEUTZ-FAHR.

Новата Серия 6 на DEUTZ-FAHR позволява на фермерите и предприемачите да получат най-добрата микс технология в този клас трактори. Със Серия 6, DEUTZ-FAHR преразглежда концепцията за конфигуриране, направена в Германия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.