1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новата серия D телескопични манипулатори Caterpillar предлагат удобства за оператора и изключителна гъвкавост

Новата серия D телескопични манипулатори Caterpillar предлагат удобства за оператора и изключителна гъвкавост

Три са новите модели за селскостопански приложения

Трите нови модела телескопични манипулатори за селскостопански приложения от серия D – TH357D, TH408D и TH3510D, са предназначени да изпълняват най-тежките задачи в стопанството, като предлагат товароподемности от 3500 до 4000 кг (7716 до 8818 фунта) и височини на повдигане от 7000 до 9800 мм (23,0 до 32,1 фута). Богатият избор от двигатели и мощности осигурява високопроизводителна и икономична работа при извършване на различни дейности, като новите модели се отличават с хидравлична система с бърза реакция, превъзходен комфорт на возене, лесно обслужване и лесно управление.

Независимо дали редят бали, почистват хамбари, товарят ремаркета или преместват зърно, новите модели се справят с тези задачи чрез набор от приставки, включващ захвати за бали, кофи, вилици за палети, рамо за манипулиране на материали или четка.

И трите нови модела са стандартно оборудвани с двигател Cat C3.4B с 83 kW (111 к.с.). За приложения, изискващи по-голяма мощност, се предлага като опция двигателят Cat C4.4 ACERT™ с мощност 93 kW (124 к.с.). Моделите TH408D и TH3510D могат да бъдат оборудвани също и с двигател C4.4 ACERT с мощност 106 kW (142 к.с.).

Товарочувствителната хидравлична система със затворен център, оборудвана с ефективна аксиално-бутална помпа с променлив работен обем и клапани за разпределение на товара, осигурява бърза хидравлична реакция и оптимизира налягането и дебита с цел икономия на гориво.     

Операторската кабина има ниво на шума от едва 75db (A) и разполага с многофункционален джойстик, включващ контроли за управление на трансмисията (налични са и контроли за управление на трансмисията, разположени на кормилната колона) и на хидравличните функции за прикачното оборудване.     

Ниско разположеният шарнир на стрелата, повдигнатата кабина и заобленият профил на капака осигуряват добра видимост, а камерата за обратно виждане и периферните сензори допълнително подпомагат ориентацията на оператора на работната площадка. Шестте работни светлини, включени в стандартното оборудване, осигуряват достатъчно светлина при работа в тъмни условия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.