1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нови модели трактори от серия MF 4700

Нови модели трактори от серия MF 4700

Те са в диапазона 75-95 к.с.

Massey Ferguson обяви стартирането на три нови модела трактори в серията MF 4700. Тези водещи в класа стандартни селскостопански трактора 75 к.с., 85 к.с. и 95 к.с. са първите изцяло нови трактори, разработени в последно време специално за този изключително взискателен многоцелеви сектор.

Проектирани и изградени с помощта на най-новите техники в компютърното програмиране и производство, тези три нови модела предлагат най-модерните съоръжения и спецификации в своя клас, за да отговорят на широкия спектър от изисквания на разнообразните и многоцелеви потребители.

„Проектиран от инженерите в предприятието в Бове на Massey Ferguson, серията MF 4700 са не само напълно нови трактори, но те въвеждат изцяло нова оригинална концепция в съвременното развитие на тракторите“, казва Кембъл Скот, директор маркетинг услуги.

Основни характеристики на серията трактори MF 4700

• Чисто нови, целеви проектирани и създадени трактори за сектора от 75 до 100 к.с., с включването на най-актуалната кабина, двигател, технологии за трансмисия
• Най-добър в класа комфорт и контрол от една напълно нова, просторна и климатизирана кабина, разработена специално за серията MF 4700
• Изпитан от най-новите технологии на AGCO Power 3.3-литров 3-цилиндров двигател, който осигурява висока мощност и въртящ момент, като при това е изключително икономичен
• Модерна и ефективна 12 х 12 механична скоростна кутия, разработена специално за серията MF 4700 с механичен трансфер или Powershuttle вариант
• Централно задвижване на четирите колела
• Последен дизайн хидравлична система с отворен център с помпа в тандем за осигуряване на налягане и поток, необходими за работа на приложенията
• Доказан, модерен електронен свързан контрол (ELC) с опростено опериране
• Максимален капацитет на повдигане 3 000 кг с оборудване, задвижвано с лекота от челен товарач 
• Независимо 540 rpm РТО с електро-хидравлична операционна система с опция за 540/540 Eco или 540/540 E /1000

Водещ в сектора комфорт и контрол от кабината

Massey Ferguson е проектирал изцяло нова кабина, специално за тракторите от серията MF 4700 за осигуряване на водещ в сектора комфорт, контрол и функционалност.
Лостовете за предавките на скоростите са лесно достъпни до ръката отдясно на седалката. Има отлична видимост във всички посоки през големия преден прозорец и в двете страни, благодарение на широките стъклени врати и извити прозорци. През задното стъкло се осигурява несравнима видимост. Покривът Visio е опция, която допълнително подобрява видимостта, когато се работи с товарач.

Ергономичното дизайнерско оформление осигурява лекота при употребата, с прости операции, рядко срещани в този клас трактори. Модерният дизайн на серията MF 4700 осигурява високи нива на контрол и автоматизация, като например електро-хидравлично задвижване на диференциалното заключване и задвижването на четирите колела за по-удобна работа.

Ясното тънко табло използва комбинация от аналогови и цифрови дисплеи, предоставящи на оператора цялата съществена информация в лесен за четене формат.
Екранът в центъра показва допълнителна информация за трактора с лесна навигация през различните настройки чрез бутони, монтирани удобно точно под таблото. Този екран се използва също и за опростена диагностика на неизправности.

Мощни, иновативни двигатели

Серията MF 4700 се захранва от последен модел AGCO Power 3.3 л, 3-цилиндров двигател с максимална мощност (ISO: TR14396) от 75 к.с. при MF 4707, 85 к.с. при MF 4708 и 95 к.с. и при MF 4709. 

Вече доказан при други Massey Ferguson трактори, двигателят изпълнява стриктните Stage IV/Tier 4 норми за вредни емисии с помощта на катализатора с технологии SCR и DOC.
Модерната Комънрейл горивна система подпомага постигането на мощност при ниски скорости на двигателя от 2,200 rpm и максимален въртящ момент при 1,500 rpm, което намалява разхода на гориво, шума и износването.

Предният капак предлага лесен достъп за обслужване на двигателя. Под него се намират също така и компактният и лесен за почистване охладителен пакет, който включва радиатор, горивен охладител и радиатор.

82 литровият резервоар – достатъчен за 8 до 10 часа работа – е монтиран под кабината и е оборудван с предпазител. 
Най-модерна скоростна кутия

Massey Ferguson разработиха нова 12 x 12 степенна синхронизирана трансмисия за серията трактори MF 4700, специално проектирана за ефективна и лесна експлоатация на полето, на пътя и т.н.

Шест основни предавки осигуряват движението в бавния работен диапазон, както и в по-бързия такъв. Съединителят се активира чрез хидравлика, което прави смяната на предавки изключително лесна. Лостовете са разположени отдясно на шофьорската седалка.

Лостът за управление на синхронизацията е монтиран на удобно място в лявата част на арматурното табло. Хидравлично активиране осигурява плавна промяна и безпроблемна работа.

Лостът за управление Powershuttle Control е опция, която осигурява лесна смяна на посоката и също е монтиран на удобно място до волана. С Powershuttle, също така, е възможно да се използва бутон на скоростния лост, за активиране на съединителя, без да се използва педалът.

Подобрена хидравлична система

Massey Ferguson разработиха нова централна хидравлична система от отворен тип за серията MF 4700, която напълно покрива изискванията за дебит и налягане на новите машини.

Независима система за PTO за по-лесна работа

Серията MF 4700 е оборудвана с независим съединител за PTO, който се задейства чрез електро-хидравлика. Тази доказала се система осигурява най-голяма надеждност и лекота на употреба и се контролира само с използване на три-позиционен превключвател на арматурното табло.

Солиден заден мост

Новата серия MF 4700 трактори, е оборудвана със същия заден мост, който се е доказал в серията MF 5600. Той е оборудван с компоненти, проектирани да издържат на големите натоварвания на новите трактори.

Подсиленият, структурен дизайн разполага с нови вградени редуктори, което увеличава устойчивостта на моста. Редукторите използват епициклични зъбни колела, които осигуряват намаляване на скоростта и увеличен въртящ момент и гарантират оптимално предаване на мощност към настилката, увеличавайки сцеплението и производителността.
Всички са оборудвани с потопени в масло многодискови спирачки, монтирани от вътрешната страна на моста, за максимална спирачна производителност. Два основни хидравлични цилиндъра управляват теглича, а разширителните съдове осигуряват ефективна и лесна работа с минимално усилие.
Отличен избор за товарач

Серията MF 4700 е отличен трактор-товарач, напълно съвместим със сериите Massey Ferguson 900 и 900X товарачи, която предоставя широк избор на товароподемност, височина и управление.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.