1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нови решения от Кубота при сеялките, пръскачките, торачките и машините от зелената линия

Нови решения от Кубота при сеялките, пръскачките, торачките и машините от зелената линия

На Агритехника 2019 компанията представи богата гама прикачен инвентар

На Агритехника Кубота акцентира на новата трета генерация на серията трактори М7. Те, както и останалите актуални модели на японската компания, бяха комбинирани с богата гама прикачен инвентар.

Голям интерес предизвикаха машините от зелената линия.

„Представяме предна дискова косачка модел DM4032S, която е с работна ширина 3,2 м, с механично централно окачване, което позволява перфектно копиране на терена. Постига се много добро качество на нарязване с три ножа на диск. Задната косачка DM3032 е с работна ширина от 2,8 до 4 метра, отново с три ножа на диск и с централно окачване“, заяви Франсоа Жулиен, продуктов мениджър – прецизно земеделие и прикачни машини.

Кубота показа и двойно-роторен компактен сеносъбирач модел RA2064M, с работна ширина 6,4 м и транспортна – 2,85 м. Диаметърът на ротора е 3,05 м.

Другата машина от т.нар. зелена линия е новият модел балировачка BV5200-SC14, който е с пълно ISOBUS управление, което означава, че може да се управлява от терминала на трактора, както и фолиращата машина. Балировачката се предлага с фиксирана или варио камера, като подбирачът е 2,2 м.

При показания експонат за кръгли бали с варио камера диаметърът на балата достига до 1,6 м. След като балата е готова, автоматично се придвижва към фолиращата част. Фолирането е бързо и ефективно. В случая могат да се правят паралелно две действия – докато едната бала се оформя, втората вече се фолира. 80-90 бали могат да произведат на час. Предлагат се три различни плътности на балата, както и интелигентно 3D уплътняване.

На Агритехника Кубота представи нова прикачна щангова пръскачка модел XTS332, срезервоар 3200 л. Размахът на алуминиевата щанга достига 21 метра, нагласянето на височината на крилете става автоматично, както и напълно автоматично е почистването с X-clean Pro технологията. Чрез GEOControl се пръска с точната доза на точното място.

Висока прецизност Кубота предлага и при новата 6-редова електрическа сеялка PP1450V с двойна телескопична рама и с работна ширина от 3 до 4,5 метра. „Имаме 12-инчов терминал с два дисплея, с които контролираме две различни ISOBUS машини по едно и също време – работата на сеялката и на бункера за тор, който е с вместимост 1000 л“, обясни Франсоа Жулиен.

При сеялката можем да променяме разстоянието между редовете от 45 до 80 см, с което постигаме голяма гъвкавост. С функцията секционен контрол се избягва двойната сеитба, а прецизността дължим на технологията GEOSeed. След тази сеялка може да се ползва машина за механично отстраняване на плевелите. 

Високата прецизност е застъпена и при торачките. Моделът DSX-W 2800 GEOSPREAD TIM е с 2800 литра бункер, като осъществява много прецизно торовнасяне до 54 метра работна ширина. Моделът се предлага с уникална система за теглене на тора дори и в движение. Постоянно се измерва колко тор се разпръсква на полето. Тороразпръскването може да стане с до 8 различни дози. Благодарение на секционния контрола няма презастъпване.

Цялата продуктова гама на Кубота се предлага в България от фирма КББГ (Кубота България) и нейните дилъри в страната.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.