1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новите модели комбайни, трактори и балировачки на Massey Ferguson – с премиера в Страсбург

Новите модели комбайни, трактори и балировачки на Massey Ferguson – с премиера в Страсбург

Те са стилни, практични и високопроизводителни

Във френския град Страсбург този месец се състоя премиерата на новите модели на Massey Ferguson за 2012 г. Екип на „Агромедия Груп“ също беше поканен на авторитетното представяне. Впечатляващата демонстрация доказа, че компанията и този път не изневери на репутацията си и показа стилни решения, въплътени в мощни и високопроизводителни машини.

Със стартирането на изцяло новата серия MF 7600 Massey Ferguson въвежда четири мощни, леки и гъвкави трактора. Те съчетават вече доказана, превъзходна технология с най-новите икономични двигатели, заедно с допълнителен комфорт за оператора и възможности за управление.

Тракторите от серията MF 7600 могат да бъдат или с Dyna-6 Eco 4589222_250полу-сервотрансмисия или с безстепенна трансмисия Dyna-VT.

Най-новите двигатели AGCO SISU POWER осигуряват максимална мощност от 185 до 235 к.с., както и управление на мощността. Те са и със система за селективна каталитична редукция Generation 2, която е отговор на новите разпоредби за вредни емисии и намаляваща значително разхода на гориво.

Отличното съотношение мощност към тегло, дългото междуосие и високоефективните двигатели, заедно с най-полезната технология и изключителния комфорт осигуряват изключителна комбинация от предимства за фермерите. Новата конструкция на кабината, по-голямата видимост и увеличеното удобство ще направи работата на водачите лесна и приятна.

Massey Ferguson показа иновативна мисъл и смели инженерни решения и при зърнокомбайните. Моделите MF CENTORA и MF DELTA са оборудвани с AGCO SISU POWER 8,4-литров двигател отново със система за селективна каталитична редукция. Моделите са с високопроизводителен контрабарабан с широк отвор за максимално отсяване на зърното и отлична проба. Това позволява да преминава повече ожънато зърно, както и помага да се намали мощността и разходът на гориво. Увеличаването на ъгъла на решетката за зърно и на движението сега подобрява капацитета на прибиране. Конструкторите са заложили на повишен капацитет и на сепаратора за зърно за по-добро почистване. Новата задна ос ще намали радиуса на завоите до 5,5 м, което ще ускори завиването на синурите и ще повиши ефективността.

3412333_250Massey Ferguson представи в Страсбург новости и при серията BETA. Двата нови висококачествени модела с пет или шест сламотръса предлагат изключителни и практични възможности, които осигуряват висок капацитет, гъвкавост и производителност. Massey Ferguson сега въвежда нови технологии и повишен комфорт на кабината, като същевременно поддържа простия дизайн и лекота на работа на BETA.

Новите комбайни се отличават с по-висока мощност от изключително икономичните двигатели SCR, с по-големи бункери за зърно, както и с нов сензорен екран с автоматична настройка на културите, заедно с ново автоматично управление на барабана. И двата модела се предлагат с иновативната система за автоматично нивелиране ParaLevel.

Новите модели са с най-модерните AGCO SISU POWER двигатели, оборудвани със системата за селективна каталитична редукция, която намалява разхода на гориво с до 10%.

Друг плюс на моделите е новата хидростатична помпа, която осигурява с 30% по-голям капацитет. Това помага на комбайна да изкача стръмните склонове, улеснява управлението и баланса и повишава ефективността при събирането на реколтата.

Системата Multi Crop Separator (MCS) е снабдена с ротационен сепаратор, който се справя с по-дългите сламки и по-високи култури за по-добро разделяне.

И в серията ACTIVA също са включени два нови модела от 243 и 276 к.с. Доказаният 224444_376PowerFLOW хедер се предлага в ширини от 5,4 до 6,2 м и намалява значително загубите. С новите комбайни MF 7300 ACTIVA S Massey Ferguson предоставя на клиентите избор между две изключително доказани системи за вършитба и сепариране. И двата модела са с независима – отпред и отзад – корекция на контрабарабана, която се настройва електрически с бутони в кабината.

Онези, които търсят повече гъвкавост, могат да изберат версията Multi Crop Separator (MCS), която осигурява най-доброто разделяне, като остава нежна към сламата. И двете машини се ползват от нов 8600-литров бункер за зърно, снабден с капаци с електрическо прибиране, които предотвратяват проникването на вода при дъждове. Два сензора на бункера за зърно предупреждават оператора, когато е достигнат 70% от обема му и когато се напълни догоре. Разтоварването става чрез 4,5 м дългият шнек, който изсипва зърното със скорост 85 литра/сек.

Новата кабина, подходяща за капацитета и производителността на моделите MF 7300 ACTIVA S, осигурява на операторите максимално удобство, лекота при управление и контрол на температурата благодарение на климатик и нагревател.

Седалката с въздушно окачване е оборудвана с нов подлакътник и конзола, която включва система за управление с мултифункционален лост, заедно с група от ключове за най-често използваните функции, включително и за системата за вършитба.

Всички настройки на комбайна се показват на дисплея на системата за информация и управление AGRITRONIC Plus, включително корекциите за отваряне на контрабарабана отпред и отзад. Операторите имат също така ясна видимост към бункера за зърно чрез голям стъклен прозорец отзад, който осигурява бърза и лесна проверка на качеството на пробата.

Просторната кабина, която предлага подобрена видимост през широкото стъкло, е снабдена с допълнително осветление с шест работни лампи, всички регулируеми и снабдени с надеждни и мощни H9 крушки. Гамата на новата MF 7300 ACTIVA S се отличава с модерен и практичен стайлинг. Massey Ferguson продължава широката употреба на горещо поцинковане на панелите и конструкцията, за да повиши издръжливостта и да увеличави на остатъчната стойности на машините.

5204222_250Massey Ferguson не пропусна да зарадва и животновъдите с балировачката MF 2170 XD Extra Density, която опакова до 20% повече материал. Разработена е специално за намаляване на разходите. Тя е с по-висока мощност и произвежда по-малко на брой, но по-тежки бали, за да намали времето за работа. Сега новата машина MF 2170 XD прави много по-плътни и по-тежки бали, което допълнително спомага за оптимизиране на пространството при транспортиране и за намаляване на разходите.

Оценките след изпробването ѝ във Великобритания през този сезон са показали увеличение на теглото на балата от 15 до 20% при работа, в сравнение със стандартния модел. Машината редовно е правила бали със средно тегло от 550 кг от пшенична слама с 12,5% влага.

По-високата плътност също намалява транспортните разходи, защото балите правят по-ефективно използването на наличното пространство на камиона, а и крайният потребител също се нуждае от по-малко пространство за съхранение.

MF 2170 XD, както всички балировачки от серията MF 2100, е оборудвана с ISOBUS-съвместим терминал, който управлява и следи целия процес по балирането.

Наскоро въведената Интегрирана система за претегляне на балите е допълнителна възможност, с която се работи през същия терминал. Това позволява на оператора да следи за всяка отделна бала ширината, дължината и общото тегло, което е изключително полезно и дава възможност на предприемачите да купят слама или да продадат фураж с точно тегло, а не да го измерват на бала или площ. Друго съществено предимство на претеглянето на балите е, че позволява на операторите да намалят разходите си, като постигнат максимален полезен товар на камиона, без риск от претоварване.

Демонстрацията силно впечатли присъстващите журналисти от най-големите европейски земеделски издания. Екипът на „Агромедия Груп“ също донесе в България добри спомени и надеждата, че представените модели скоро ще дойдат и у нас, за да зарадват българските фермери с нови възможности.

Видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.