1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новите серии 6-та и 7-ма DEUTZ-FAHR – във фокуса на грандиозно събитие в Дрезден

Новите серии 6-та и 7-ма DEUTZ-FAHR – във фокуса на грандиозно събитие в Дрезден

Тракторите предлагат модерен и компактен дизайн, изключителен комфорт и първокласни технологии във всички аспекти

Следващото поколение трактори от сериите 6-та и 7-ма на DEUTZ-FAHR бяха във фокуса на грандиозно събитие в Дрезден, което събра приблизително 1000 партньори и повече от 110 журналисти от 28 страни (включително и от България АГРОТВ).

Стана ясно как DEUTZ-FAHR си представя бъдещето на тракторите от тези две серии 6-та и 7-ма: модерен и компактен дизайн, изключителен комфорт и първокласни технологии във всички аспекти. Участниците имаха възможност да тестват иновациите на високо равнище при новите трактори.

Новата 6-та серия на DEUTZ-FAHR

Независимо дали става дума за голямо, средно или малко предприятие, или изпълнителен орган на местната власт, независимо дали става въпрос за оран, обработка, транспортиране, събиране на реколтата или общинска дейност - само когато тракторът съответства 100% на работния профил, той може да отговори на очакванията на клиентите. DEUTZ- FAHR е разработил новата серия 6, като е взел именно това предвид. С 12 модела, вариращи от 156 до 226 к.с., налични в два платформени варианта, три типа скоростна кутия, две кабинни конфигурации с различни нива на комфорт, както и различни други опции, серия 6 предлага най-добрата микс технология в своя клас.

Най-отличителната черта на новата серия 6 е концепцията за трансмисията. Новите Powershift модели на серията предлагат отлична технология за трактора: ръчна трансмисия с 5 механични скорости плюс

6 Powershift стъпки напред и 3 назад.

Моделите RCshift разполагат с напълно автоматична трансмисия с 5 роботизирани скорости плюс 6 Powershift стъпки напред и 3 назад (общ брой на скорости 30 + 15, с creeper: 54 + 27).

Превключването на предавките се извършва на ново равнище: благодарение на интелигентното адаптивно управление на скоростната кутия, тракторът се приспособява към оператора. Най-високо ниво на комфорт при смяна на скоростите се предлага от надеждна и доказана безстепенна трансмисия в моделите TTV. Обхватът на скоростта се простира от 0.2 км/ч до 40 или 50 км/ч. Те вече разполагат с нов софтуер за още по-ефективно управление. Всички типове трансмисии достигат 40 или 50 км/ч максимална скорост на по-ниски обороти на двигателя, като по този начин се спестява гориво. Всички предавки са лесни за работа, лесни за програмиране и лесни за наблюдение чрез дисплея на бордовото табло. Те предлагат най-новите технологии и системи за прецизно земеделие, което осигурява изключително ефективна работа.

Какво е уникалното в новата серия 6?

Земеделските производители и предприемачи могат да избират нивото на превключване на предавките, което те искат. Освен това серията 6 предлага първокласен комфорт на кабината. Новият ярък и лесен за употреба MaxiVision се превръща в еталон за видимост във всички посоки, работна среда и лекота на използване. InfoCentrePro на таблото разполага с 5-инчов цветен дисплей, който осигурява на водача данни за условията на работа на трактора. Той предлага максимално удобство по отношение на настройките и информацията. Новият подлакътник с джойстик MaxCom осигурява отличен комфорт на оператора. За да се осигури прецизна работа без стрес при всякакви условия на осветеност, DEUTZ-FAHR предлага възможност за 40 000 Lumen LED пакет с до 16 работни фара. Интериорът на кабината осигурява спокойна среда, със значително понижен шума на двигателя, вибрации и топлина, което се дължи на факта, че кабината и капакът на двигателя не са свързани.

Уникален на пазара: фермерите и предприемачите могат да избират различни варианти за комфорт на кабината и множество технологични спецификации на оборудването. Кабината MaxiVision е оборудвана с два електро-хидравлични буферни клапана (за модели TTV и RCshift) и механични буферни клапани (за модели RCshift и Powershift). За всички модели, интегрираните контроли за предни повдигачи и челни товарачи може да бъдат механични или електро-хидравлични.

Новият двигател Deutz 6.1 Етап 4 (Tier4 Final) предлага по-висок въртящ момент и в същото време намалява разхода на гориво и AdBlue с 5%, в сравнение с предишните модели. Ефективността се осигурява и от вентилатора Electronic Visco и новата система за охлаждане. Уникалната система позволява бързо отваряне на радиатора, което осигурява по-бързо и лесно обслужване.

Хидравличната технология на новата серия 6 до момента се предлагаше само в по-висок клас конски сили. Сега, има до пет хидравлични клапани в задната част и два в предната, като всички хидравлични клапани са контролирани пропорционално.

Новата серия 6 може да бъде фабрично оборудвана с най-модерна технология за прецизно земеделие.
Новата серия трактори 6 има дизайн, който е разработен в сътрудничество с Italdesign Giugiaro. Ясните линии на предния капак, отличителния дизайн на кабината и използването на висококачествени материали правят машината още по-лесна за употреба и превръщат дизайна в отличителен белег на последните трактори на DEUTZ-FAHR.

Новата 7-ма серия на DEUTZ-FAHR

Новата Серия 7 е разработена от DEUTZ-FAHR за големи земеделски стопанства, които трябва да се справят с всякаква сезонна работа по икономичен и ефективен начин. С два модела (226 и 246 конски сили), новата Серия 7 на DEUTZ-FAHR осигурява най-добрата немска технология за по-висока производителност.

Лесна за използване и ергономична, кабината MaxiVision 2 поставя нови стандарти по отношение на работната среда и комфорта, като предлага добра видимост във всички посоки. Новият InfoCentrePro, монтиран в конзолата разполага с цветен пет-инчов дисплей, който показва на оператора пълна гама от актуални оперативни данни и може лесно да се адаптира към информацията, от която водачът се нуждае. Изключително удобният подлакътник с джойстик MaxCom е също ново решение. Интериорът на кабината е с намален шум, вибрации и топлина, което се дължи на факта, че кабината и капакът на двигателя са разделени със специална преграда.

Новата Серия 7 е фабрично оборудвана с най-новите системи за прецизно земеделие на DEUTZ-FAHR. Новият двигател на Deutz 6.1 отговаря не само на Етап 4 (Tier 4 Final) за нормите на емисии, но също така осигурява по-голям въртящ момент, като използва с 5% по-малко гориво и AdBlue в сравнение с предходния T3b двигател.

Друга уникална функция в този клас трактори е интелигентната, адаптивна система за окачване на предната ос. Това гарантира максимална стабилност и сцепление на пътя при дърпане на тежки товари, както и при оран в полето. Иновативната спирачна система гарантира стабилност и безопасност по време на транспортните операции. Новата Серия 7 е единственият стандарт при тракторите, който е оборудван с високопроизводителни дискови спирачки на предната ос. В комбинация с допълнителната спирачна система, това осигурява максимална спирачна ефективност при лек натиск върху педала.

Новата Серия 7 има дизайн, разработен в сътрудничество с Italdesign Giugiaro. Линиите за предния капак, както и отличителната кабина и широкото използване на висококачествени материали представляват отличителен белег за последния диапазон трактори на DEUTZ-FAHR.

Новата Серия 7 на DEUTZ-FAHR е идеална за многоцелеви влекачи, когато става въпрос за увеличаване на производителността на селскостопанските предприятия. Това е върхово постижение на изключително новаторски и интелигентни технологии за трактори направена в Германия - както на полето, така и на пътя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.