1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новите тороразпръскващи машини SULKY ECONOV X40 и X50: пълни с иновации

Новите тороразпръскващи машини SULKY ECONOV X40 и X50: пълни с иновации

Те ще бъдат представени на SIMA 2013

Използвайки GPS технологии, интернет и пълна автоматизация, SULKY предлага високотехнологично тороразпръскване. Наторяването на големи площи с висока прецизност, дори при терени с неправилна форма, вече е достижимо и лесно.

Новите тороразпръскващи машини SULKY ECONOV X40 и X50, които ще бъдат представени на изложението SIMA 2013, предлагат най-доброто по отношение на работа и върхови технологии.

Относно извършваната дейност: работната ширина на тези два модела достига до 44 м. за X40 и 50 м. за X50. Тук отново е използвана патентованата система Epsilon за разпръскване на тора, която е вградена и в тороразпръскващи машини модели X36 и X44. X40 и X50 са оборудвани с нови лопатки и разпръскващи дискове. Проектирани са да достигнат капацитет 520 кг/мин. и това прави възможно разпръскването при висока скорост на движение на трактора, дори при големи концентрации.

sulky_x40-50_econov_bd_iner_web_459

По отношение на иновациите тези тороразпръскващи машини обединяват най-добрите технологични предимства на пазара. Стандартно оборудвани със система за постоянно регулиране на теглото, за автоматична настройка на дозирането, като стандартно е заложена и системата ECONOV, която получи сребърен медал от SIMA 2011, и позволява постоянно контролиране на работната ширина. Тя е много по-съвършена от някои от сегашните сложни решения (spray bar), като при нея площта на разпръскване зад машината заема сърповидна форма (полумесец). Функцията ECONOV дава възможност тази форма да се променя и настройва спрямо специфичните неправилни контури на всеки конкретен терен. Без значение дали пръскането трябва да се извърши в крайно дясно, крайно ляво или само зад машината, ECONOV се адаптира постоянно с помощта на GPS модул. При конктретни условия, електрическите цилиндри постоянно променят точката на падане върху разпръскващите дискове, за да се настрои тороразпръскването към точната форма на обработваната площ. Прецизното гранично разпръскване все още е предизвикателство. С TRIBORD 3D-i (i за „интелигентен”) - също стандартно заложена функция, настройката на точката на падане върху най-крайните, гранични лопатки се адаптира автоматично спрямо типа тор, който се разпръсква, като осигурява отлично разпръскване в граничните зони на терена.

Въпреки, че са оборудвани с най-високи технологии, ECONOV X40 и X50 са изключително лесни за настройване благодарение на RTS устройството (с почетна грамота от SIMA). Тези „свързани” тороразпръскващи машини включват онлайн приложение FERTITEST®. Тази услуга с вход от уебсайта на SULKY е лесно достъпна от стационарен компютър или лаптоп. На уебсайта са изброени повече от 500 вида торове. Дори ако продуктът не бъде разпознат, системата предоставя Search функция, която търси сходство. Операторът на машината може да запамети параметрите си на обикновена SD карта или флаш памет. Когато картата се постави във VISION конзолата (борд компютъра) само с едно кликване ECONOV X40 и X50 извършват 100% автоматична настройка: дозировка, ширина и граница.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.