1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новите трактори на John Deere от серия 5G са наистина специални

Новите трактори на John Deere от серия 5G са наистина специални

Те са подходящи за овощари и лозари

Новата линия специализирани трактори от серията 5G на John Deere включва четири модела с 3,2 и 4,5-литрови двигатели, отговарящи на Етап IIIA за вредни емисии с номинална мощност от 75, 85 или 100 к.с. (97/68/EC).

Новите серии са специално конструирани, за да предложат по-висок комфорт, повече мощност, повече хидравлична сила и маневреност на земеделските производители, работещи в овощни градини и лозя или в тесни пространства.

Тракторите от серии 5GF, 5GN и 5GV се предлагат без кабина или с обновена, широка кабина за макисмална видимост и комфорт на оператора, плюс широк диапазон от трансмисии, силоотводни валове и опции при хидравликата – от базово до първокласно оборудване.  Те са със задвижване на двете колела и трансмисия 12 предни и 12 задни скорости до задвижване 4х4 и трансмисия PowrReverser с 24 предни и 12 задни скорости.

Хидравлична система може да бъде с двойна помпа с два механични селективни клапана или система с тройна помпа с четири електро-хидравлични селективни клапани включително седем средни куплунга.

Хидравличната система с отворен център осигурява достатъчно мощност, доставяйки 122,5 литра в минута, когато е оборудвана с три помпи. За още по-голям комфорт и удобство разполагате с джойстик, управляващ прикачния инвентар, когато се използва опцията електро-хидравлични селективни клапани.  

Триточковото окачване на трактора е с максимална товароносимост от 2590 кг стандартно, а с допълнителните цилиндри може да достигне 3100 кг. Новото управление с натискане на бутон позволява окачването да се направлява хидравлично, което улеснява работата със задномонтиран прикачен инвентар в ограничени пространства. Освен това, операторът може ръчно да регулира инвентара, така че да е на нивото на земята при работа по хълмисти терени.

Допълвайки новата линия на John Deere от специализирани трактори за 2015 година, нископрофилните модели от серия 5GL със 75 и 85 к.с. със задвижване на четирите колела, се предлагат без кабина, с механична трансмисия Sync Reverser Hi-Lo с 24 предни и 24 задни скорости, които са особено подходящи за лозови масиви тип пергола.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.