1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новият CLAAS AXION 950 е най-мощният стандартен трактор на съвременния пазар

Новият CLAAS AXION 950 е най-мощният стандартен трактор на съвременния пазар

Той ще се бори за престижното отличие „Трактор на годината“ за 2013-та

Тази година към семейството трактори на CLAAS се присъединиха моделите от новата серия AXION 900. Максималната мощност на четирите модела AXION 920, AXION 930, AXION 940 и AXION 950, запълващи диапазона между AXION 800 (164 - 260 к.с.) и големите трактори 4х4 XERION 3800 до 5000 (330 - 530 к.с.), е 320, 350, 380, 410 к.с. (до ECE R 120). Максималната мощност на четирите модела от серия AXION 900 е на разположение на оператора без никакви ограничения по отношение на времето, работната скорост или приложенията, т.е. новият AXION 950 от CLAAS е най-мощният стандартен трактор на съвременния пазар.

Представянето на напълно обновения стандартен трактор AXION 900 бележи появата на CLAAS в сектора 300+ к.с. CLAAS предоставя на този мощностен сектор изпитаната си концепция за тракторите: комбинация от малка обща дължина, дълго междуосие (3,15 м) и идеално разпределение на тежестта. Моделът AXION 900 е всестранно развит, с голяма теглителна сила и възможно най-доброто поведение върху пътя.

Модерна технология на управление

С помощта на системите CLAAS POWER SYSTEMS (CPS), за серията AXION 900 е разработена най-добрата система за управление за работа в полеви условия. Хардуерът притежава висока ефективност, консумира малко количество енергия и е с дълъг сервизен живот. Софтуерът за управление на CLAAS оптимизира всички компоненти и гарантира перфектни резултати. Не е важна единствено ефективността на двигателя и това дали той отговаря на стандартите за емисии. Важна е и машината като цяло – ефективността й при ежедневна употреба и интелигентното оползотворяване на мощността.

Така например новият вентилатор Visctronic съчетава в себе си напълно механично задвижване и електронно управление, което позволява прецизно адаптиране на скоростта на вентилатора. Променливите величини в системата за управление са температурата на двигателя, количеството на всмуквания въздух, трансмисията, оборотите на двигателя и състоянието на компресора на климатичната система. По-ниската скорост на въртене на вентилатора намалява нивото на шума и осигурява икономия на гориво.

Първият трактор CLAAS, отговарящ на стандарта за емисии от отработени газове Етап IIIБ (TIER 4i)

Дизайнът на модела AXION 900 е съобразен с изискванията за екологична съвместимост и стандартите за емисии. Така например тракторите AXION 900 притежават интегрирана технология за СКР (селективна каталитична редукция).

Моделът AXION 900 е първият трактор на CLAAS, отговарящ на строгия стандарт за емисиите от отработени газове Етап IIIБ (TIER 4i). Машината е снабдена с 8,7-литров двигател Cursor 9 от FPT с 4 клапана и шест цилиндъра.

Друг елемент от концепцията на системите CPS е непрекъснато променливата система за управление CMATIC от CLAAS, базирана на непрекъсното променливата трансмисия ZF Eccom 3.0. Четири механични диапазона на задвижване гарантират високоефективно предаване на мощността и осигуряват концепция за управление с дизелово гориво с голяма икономичност. По такъв начин при тарнспортни задания и ниски обороти на двигателя се постига дори скорост от 50 км/ч.

Целия материал за новия CLAAS AXION 950 четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.