Новият JCB Fastrac 4000 показа възможностите си пред журито на конкурса „Трактор на годината“

Презентация и тест драйв в централата на компанията

По покана на JCB журито на конкурса „Трактор на годината“ гостува в централата на компанията, където членовете имаха възможност да тестват на полето един от финалистите в престижната надпревара. Това е модел от новата серия JCB Fastrac 4000. Член на журито е и Цветан Гърбешков, изпълнителен директор на АГРО ТВ, който остана впечатлен от техническите предимства на мощния трактор.

Характеристиките, които правят Fastrac уникален трактор, са: пълно еластично окачване на преден и заден мост, централно разположена кабина и равномерно разпределение на тежестта на трактора, стандартно оборудване с ABS спирачна система (антиблокираща система на колелата) с дискови спирачки (отговарящи на стандарта за товарни камиони), налична задна платформа за допълнителни прикачни устройства и възможност за високоскоростно движение в пълен комфорт и сигурност.

През цялото лято журито на конкурса участва в полеви тестове и  присъства на презентации по покана на световни лидери в производството на агротехника, чиито трактори са финалисти в конкурса.

Категориите, в които ще има по един победител, са четири: Трактор на годината, Трактор с най-добър дизайн, Най-добър специализиран трактор и новата категория от тази година – Най-добро съоръжение.

Победителите ще бъдат обявени на световното изложение Агритехника в Хановер през ноември.