1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Официално откриха едно от най-мащабните изложения за земеделие в България „Селското стопанство и всичко за него”

Официално откриха едно от най-мащабните изложения за земеделие в България „Селското стопанство и всичко за него”

Представят се близо 400 фирми

 

За 16-а поредна година Добрич събра целия аграрен бизнес на мащабен форум, представящ последните достижения в селското стопанство. Спортен комплекс „Простор” се превърна в място за бизнессрещи и презентации, на които фирми, специалисти, браншови организации и земеделски стопани обменят опит и информация, които са основа за успешно съвместно сътрудничество.

Официалните гости, които уважиха събитието, бяха кметът на Добрич – Детелина Николова, Бюрхан Абазов – зам.- министър на земеделието и храните, изпълнителният директор на ДФЗ – Атанас Кънчев, Венцислав Върбанов – зам.-председател на Комисията по земеделие и гори в Народното събрание, Сияна Фудулова – народен представител.

В приветственото си слово към участниците и гостите на изложението кметът на Добрич каза: „В житницата на България трябва да се показват всички технически достижения и новостите в животновъдството. От Добрич се отварят вратите за развитието на селското стопанство”.

Поради професионалната си заетост в Брюксел евродепутатът Петя Ставрева – член на комисията по земеделие в Европейския парламент, не успя да присъства на откриването. За сметка на това тя изпрати Поздравителен адрес до г-жа Екатерина Димова – изпълнителен директор на Добричкия панаир, с най-сърдечни поздрави до всички участници в проявата.

Панаирът ще продължи до 30 август. Гостите на изложението ще видят едрогабаритна и малогабаритна селскостопанска техника, машини и съоръжения за животновъдството, мелиоративни съоръжения, парници и оранжерии, препарати за растителна защита, семена и други продукти. 44% от участващите фирми предлагат селскостопанска техника.

Много от дружествата ще покажат новости за българския пазар.

Тази година държавите, от които има представители на изложението, са Италия, Германия, Турция, Дания, Русия, САЩ, Франция, Гърция, Канада, Холандия и др.

Ще има кръгла маса на тема "Българските земеделски производители в ЕС - проблеми, алтернативи и перспективи за развитие".

Експонатите на панаира ще бъдат изложени на 13 500 кв.метра площ, от които 12 560 са на открито.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.