1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Оптиком отново беше партньор на СТЕКСПО 2018

Оптиком отново беше партньор на СТЕКСПО 2018

Посетителите на изложението видяха колесните товарачи на JCB, които са уникално оборудвани специално за селското стопанство

За трета поредна година водещата компания за селскостопански машини подкрепи единствения по рода си форум за месодайно говедовъдство у нас. Оптиком демонстрираха компактeн челeн товарач JCB 403 Agri. Новият JCB 403 Agri е с чупеща рама и товарен капацитет 0,3 куб. м., способен да работи ефективно в затворени тесни пространства, във и около сградите, в целия широк спектър от ферми в селското стопанство - от свинеферми, птицеферми, млечни ферми до разсадници и коневъдни центрове. JCB 403 Agri има предсказуеми характеристики на кормилното управление, малък диаметър на завой и точно позициониране на товарача, присъщо на шарнирната рама, докато стабилната шарнирна връзка осигурява плавното движение на предните и задните части на шасито по неравни и вълнообразни терени. С машината бяха разтоварени всички бали на СТЕКСПО 2018.

Другата машина, която от Оптиком показаха беше колесен товарач JCB 427 Agri.
Колесните товарачи на JCB са уникално оборудвани специално за селското стопанство с ненадминато съотношение мощност - тегло, лесно превключване на скоростите и гуми за по-добро сцепление в типичните условия на фермата.

Големи ферми, предприемачи и големи складови бази разчитат на товарачите от серията да обслужват ефикасно нуждите на всяко стопанство, без значение дали се извършва работа във ферма, с торове, захранване на био-електро централи, работа в силажни ями с голямо натоварване или работа на полето при складиране на компост или оборски тор. Като част от стандартното оборудване е монтирана 4-степенна трансмисия. Има възможност и за монтиране на 5-степенна трансмисия с блокаж на хидротрансформатора от 2-ра предавка.

Посетителите на СТЕКСПО можаха да видят и телескопичен товарач JCB ТМ. Компактните размери на товарачите JCB от серията ТМ, както и допълнителната височина на повдигане, която телескопичната им стрела осигурява, допринасят за тяхната невероятна мултифункционалност. Високата маневреност на чупещата рама заедно с адаптивния контрол на товара осигурява максимална прецизност на товаро-разтоварните дейности.
Просторна кабина с интуитивно управление улесняват работата дори на неопитни оператори.
Ежедневното обслужване е безопасно и лесно достъпно.
Създадени и произведени за висока издръжливост, само с най-висококачествени компоненти.
Инж. Димитър Петков, директор Търговия машини в Оптиком ООД и другите експерти на компанията през целия ден консултираха всички заинтересовани фермери.

Машините на JCB се предлагат от Оптиком на лизинг с 0% лихва за 5 години с бързо одобрение по програма на JCB Finance с подкрепата на Оптиком и UniCredit Leasing.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.