Оптимална настройка на плуга с едно кликване на мишката

Lemken представя цифровата си програма за обучение

Перфектната настройка на плуга свежда до минимум износването и спестява време и гориво. По тази причина за в бъдеще LEMKEN ще оборудва монтираните си реверсивни плугове със системата за регулиране „OptiQuick“, предоставяща възможност за просто и поетапно регулиране на трактора и плуга за рентабилна оран. Компанията LEMKEN представя аудиовизуална програма за обучение, в която са обяснени отделните етапи на задаване на седемте най-важни настройки на трактора и плуга. В „Optiquick“ е включен и модул за интерактивна триизмерна симулация.

Добрата оран започва с колелата. Правилната настройка на ширината на колея осигурява равномерно разпределение на тежестта на трактора. Програмата показва ефектите при използването на различни ширини на колея, както и предимствата на ниското налягане в гумите, с което се постига значителна теглителна сила и слабо уплътняване на почвата при работа в полеви условия.

Правилното разпределение на тежестта на предната ос е от особено значение. То повлиява силата на теглене, оптималната действителна траектория и надеждното им управление. Също така за максимално добра настройка на плуга важна роля играе и възможността за свободно движение в работната позиция на стабилизаторите на долното съединение. Преди да монтира плуга, операторът трябва да избере подходящ кръстосан колянов вал в зависимост от мощността на трактора и разстоянието до точките на прикачване на долното съединение. Програмата за обучение дава указания за определяне на удачната дължина на кръстосания колянов вал.

Настройката на плуга е правилна тогава, когато тракторът е подготвен правилно. Системата за настройка „Optiquick“, с която всички монтирани плугове Lemken разполагат, позволява ширината на предната бразда и линията на тягата на трактора/плуга да бъдат регулирани независимо една от друга. Теоретичната част на обучителните модули съдържа подробно обяснение на начините за определяне на текущата ширина на предната бразда, за оптималната посока на линията на тягата и факторите, от които те зависят. Впоследствие потребителите могат да проверят получените знания, като отговорят на няколко въпроса.

Търсете машините с марка Lemken от представителя за България фирма АГРОИН – 0885  003653,  0884 404453.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.