1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. От 8 до 11 май Тайтън Машинари България организира Дни на отворените врати

От 8 до 11 май Тайтън Машинари България организира Дни на отворените врати

Те ще се проведат в Агробизнес център - Римекс в Стара Загора

Всеки ден от 11:00 часа  в рамките на събитието  "Тайтън Машинъри България" АД ще провежда полеви демонстрации на най-новите технологии в земделието от световен мащаб с марки:  Case IH, Vadersad, Kverneland, Salford, Tecnoma и Merlo. Българските фермери ще открият мощни и ефективни машини, с които да повишат добивите си и едновременно с това ще сведат до минимум разходите си.

Ще бъде представен комбайнът Axial Flow 9230 от новата серия 230 на CASE IH, оборудван със състемата SCR (Selective Catalytic Reduction). Axial Flow 9230  е най-голямият сред 6 те нови модела разделени в 2 серии 130 и 230 с максимални мощности от 295 к.с. до 571 к.с. С усъвършенстваните  разтоварващи системи, новите комбайни Axial-Flow Серия 230 могат да намалят времето за разтоварване с цели 40%. Комбайн, който работи плавно и реагира на бързо променящите се условия при тежката жътва.

Шест изцяло нови модела на комбайните Axial-Flow предлагат средно по 10%  икономии и пълно съответствие на Tier 4A стандартите, както и удължени интервали за обслужване и минимална ежедневна поддръжка. Опростената и надеждна конструкция на Axial-Flow, с по-малко движещи се части, направи най-късите „прозорци” по време на жътвата – ден след ден – сезон след сезон вече  35 години.

Цялата система при новите новите комбайни Axial Flow е разработена да сведе до минимум нараняванията на зърната от подаването до очиставането им. Новите трактори от сериите Puma, Puma CVX, Magnum  и Stieger/Quadtrac на CASE IH, чийто двигатели са оборудвани с технологията Efficient Power спомагаща за повишаване на мощността и намаляване разхода на гориво.

За първи път ще бъдат представени моделите Puma 160 EP с номинална мощност от 160 кс. и Puma 185 EP с номинална мощност от 185 кс. Изключително лесни за употреба, подходящи за малки и средни стопанства.

В новите модели трактори Puma EP,  CASE IH заложи всички добре познати качества от предходните модели – лесно управление, висока производителност, ниски разходи, комфорт за оператора.

Новите трактори Puma Efficient Power използват технологията Селективна каталитична редукция (SCR) за максимална производителност при възможно най-ниски разходи на гориво. При системата SCR отработените газове от двигателя постъпват директно в каталитичната камера, където те се смесват с AdBlue – нетоксична, безцветна и без аромат смес от химична урея и пречистена вода.

Всички трактори от серията Puma EP са съоръжени и със системата за Автоматично управление на производителността (APM), която автоматично избира най-ефективното съотношение между предавката и оборотите на двигателя и в същото време ще осигури необходимата мощност. Когато APM е задействана, от оператора се изисква единствено да избере желаната постъпателна скорост за оптимизация на работата.

В новата серия трактори PUMA EP има промени  в системата APM, сега тя е по чувствителна към промяната на  натоварването на машината и скоростта на превключване на предавките. Всичко това води до по-висока производителност и по нисък разход на гориво. Резултатите от тестовете на полето показват, че могат да бъдат спестени повече от 10 % гориво в сравнение с двигателите използващи системата EGR.

Ще имате възможността да се запознаете отблизо и с трактори от срията Puma CVX EP.

Серията PUMA CVX предизвика огромен интерес в световен мащаб, в резултат на което  CASE IH разшири тази серия трактори с три нови модела. Puma 130 CVX е със номинална мощност от 130 конски сили и максимална мощност от 171 к.с. със системата за управление на мощността, Puma 145 CVX със номинална мощност от 145 к.с.  и максимална мощност от 188 к.с., а Puma 160 CVX със 160 к.с. и максимална мощност от 203 к.с.

Външното оформление на новите модели е причината те да са толкова компактни, подходящи за всякакви приложения. Оборудвани с двигатели от най-ново поколение. всички те са 6 цилиндрови, с обем 6,7 литра с директно впръскване (common-rail) и турбо компресор, както и система за управление на мощността (Power Management). Тази система повишава мощноста до 30 к.с. при транспортни дейности или работа със силоотводния вал.

По отношение на прикачния инвентар Тайтън Машинъри България  ще представи:

Новата сеялка Tempo за пролетни култури на Vaderstad, с която шведстаката компания отново доказва, че е лидер при машини за почвообработка с високи скорости. С Tempo изсяването може да бъде извършено с висока скорост, като това не влияе на прецизността и точността. Tempo се предлага в 6 и 8 редова версия с обем на бункерите 70 л. Сгъваема, с транспортна ширина 3 м и натиск на изсяващия апарат до 325 кг. Хидравличното сгъване, бункерите за микрогранули и торовнасянето са опции.

Ще бъдат представени и сеялките за слята сеитба Rapid A 600 и Rapid 400 S на Vaderstad. Прецизността, високата производителност и ниски разходи на Rapid ги правят една изключително рентабилна инвестиция

Навесен обръщателен плуг Kverneland модел LD - 5-корпусен за средни и тежки почви. Моделът е със система за защита - срезни болтове и стъпков механизъм за регулиране  на широчината на браздата от 30 -55 см към плуга могат да бъдат монтирани различни аксесоари, дискови ножове, предплужници, уширител на браздата, секция Packomat за разбиване на буците и др.

Навесен обръщателен плуг Kverneland модел 150В - 4 корпусен, както и дискова брана Kverneland модел Visio 200 - 4.95 м. Visio е тежка прикачна дискова брана с висока производителност, изключително здрава конструкция и минимални разходи за поддръжка. глвната рама е със сечение 200х300х10 мм и е изработена така, че да има отлична видимост, лесен достъп до всички работни органи и места за регулировки. Като допълнително оборудване  към дисковата брана се предлагат различни видове ролери (буцораздробители).

Стърнищен култиватор Vaderstad Top Down 400. Основното предимство на  Top Down е неговата универсалност. С  4-те си работни зони - два реда обработващи дискове, три реда продълбочаващи работни органи, подравняващи дискове и запечатващ валяк и различни настройки е възможно да обработвате плитко като Carrier (с напълно вдигнати работни органи) или дълбоко (с напълно вдигнати дискове) като и двата вида обработка са възможни с TopDown. При условия с висока влажност е възможно валяка да бъде вдигнат във въздуха с цел оставяне на рохкава почва, която да задържи повече вода, за плитка обработка. Тежките работни органи упражняват натиск от 700 кг при работа. Работната дълбочина е межди 5 и 25 см, което прави машината универсална. Без значение дали се работи на малка или голяма дълбочина, почвата и растителните остатъци биват смесени идеално. Тежкия стоманен валяк разбива буците и осигурява оптималното уплътнение на почвата.

Carrier 650 изключително гъвкав и функционален дисков култиватор. Притежава висока производителност при изорана почва. Ниски експлоатационни разходи и необходима мощност, както и  висока остатъчна стойност. Дисковете са издръжливи благодарение на коничната им форма и качествената стомана V55. Идеални резултати при стърнища и конвенционално обработена земя. Надежден през целия сезон.

Посетителите ще имат възможността да се запознаят отблизо и с прикачна техника  на канадската компания Salford за сеитба, основна и предсеитбена обработка на почвата, пръскачките на френската компания Tecnoma, телескопични товарачи Merlo и др.

                                                 източник "Тайтън Машинъри България" АД

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.