1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. От 8 до 14 ноември – решения за земеделието в процес на промяна

От 8 до 14 ноември – решения за земеделието в процес на промяна

По време на Агритехника 2015 ще бъдe връчен приза „Трактор на годината“ за 2016-та

Най-голямото търговско изложение в света за селскостопанска техника и оборудване Агритехника в Хановер, Германия, ще привлече около 2800 изложители от 52 страни от 8 до 14 ноември 2015 г. Всички водещи компании в бранша ще бъдат представени с пълната гама от продуктите си. Агритехника е с по-голямо международно участие отвсякога. 1 563 изложители (56%) са от страни извън Германия. Това представлява нов рекорд. Най-големият брой чуждестранни компании идва от Италия (391 фирми), Холандия (126), Турция (109), Франция (103), Китай (100), Австрия (70), Полша (68), Канада (60), САЩ (54), Обединеното кралство (46), Дания (46), Испания (43) и Финландия (39). Значително увеличение показват изложителите от Турция, Италия и Финландия. DLG смята, че увеличаването на изложителите е ясен сигнал за по-нататъшното нарастване на глобалната ориентация на фирмите и на агробизнеса. Компаниите планират да използват платформата на Агритехника за разкриването на нови пазари. Агритехника е световен център за иновации и нови разработки в земеделската техника и оборудването. Изложението предлага не само иновационни платформи за модерни машини и съоръжения, но също така предоставя идеи и очертава тенденциите за важни въпроси, свързани с бъдещето на агробизнеса и селскостопанското оборудване. Ето защо панаирът привлича онези земеделски стопани, които искат да са добре оборудвани, за да отговорят на предизвикателствата на бъдещето, включително и използването на най-новите технологии. Необходимостта да се подготвят правилно фермите за бъдещето означава, че земеделските производители и производителите на машини от цял свят имат огромна потребност от информация. Те искат да използват наличната техника още по-ефективно, ефикасно и устойчиво. Агритехника със своята уникална програма за информация им предлага правилната платформа. През тази година DLG очаква над 400 000 посетители, включително около 100 000 чуждестранни гости от чужбина.

Повече от 300 номинации за наградите на Агритехника са израз на непрекъснатото обновяване на сектора за селскостопански машини, който продължава да се развива със завладяващи технологии. Те не само вдъхновяват посетителите на изложението, но и стимулират напредъка в иновативните практики за благото на земеделието и обществото. Комисията за иновации на Агритехника е определила четири златни и 44 сребърни медала за изключителни технологични иновации в селското стопанство. По време на изложението ще бъдат връчени призовете Трактор на годината, Специализиран трактор, Трактор за дизайн и Най-добро съоръжение.

Системи и компоненти

Форумът „Системи и компоненти“ в рамките на Агритехника 2015 за доставчиците в индустрията ще започне с вдъхновяващата тема "Бъдещето на земеделието". На посетителите ще бъде представен пълен преглед на иновациите, тенденциите в развитието в различни области, включително двигатели, хидравлика, ходова част, задвижваща техника, кабини, електроника, износване и резервни части, както и лесен за употреба софтуер. През тази година „Системи и компоненти“ се фокусира върху четири основни тенденции в технологиите: Ефективност, Надеждност, Безопасност/Ергономия и Въздействие върху околната среда (въглеродни емисии). Четирите подтеми са свързани с общата иновативна тема „Добавената стойност в производството“.

Тематична зона „Умно земеделие"

Производството на суровини, храни и фуражи трябва да се увеличи по устойчив начин. За да се направи това, е важно да се разберат особеностите на мястото за производство – например, качество на почвата, доставка на хранителни вещества, наличие на вода, потенциален добив и т.н. - и съответно да се адаптира планът за обработка на културите по подходящ начин. Тематичната зона „Умно земеделие" предлага редица дигитални решения за интегриране и тълкуване на събраните данни.

Специален фокус върху "Основни култури от цял свят"

Технологиите и знанията са основните движещи сили за успешното производство на селскостопанско оборудване в световен мащаб. Милиони хектари земя по света се използват за отглеждане на ориз, соя, захарна тръстика, памук и др. Въпреки това, добивите трябва да бъдат увеличени, за да се отговори на нарастващото търсене на храни, фуражи и земеделски стоки. Земеделските производители, консултанти и политици търсят начини да осигурят производството на растителни култури в страните си по устойчив и ефективен начин. Налице е голяма потребност от най-съвременни технологични решения, стратегии и най-добри практики. Новият форум на Агритехника "Основни култури по целия свят" в Зала 21 дава на посетителите идеалната възможност да обменят мисли за потенциални решения с изложителите и вземащите решения в различните страни.


Специална "Работилница Живот"

През тази година, шестото издание на "Работилница Живот" ще се организира в сътрудничество с Асоциацията на немските техници - LandBauTechnik. Ежечасните демонстрации на поддръжка и конверсия при съвременните машини и оборудване ще илюстрират уменията и компетенциите, необходими за различните нива квалификация (чирак, сервизен техник и майстор) за селскостопански и строителни машини. След всеки 30 минути демонстрация, ще има достатъчно време за обсъждане с всички заинтересовани страни. Освен това, отново ще бъде предложен широк спектър от информация за оферти от образователни и обучителни институти. Това е чудесна възможност за получаване на информация от ученици на възраст от 14 до 16 години, които се стремят да се запознаят с търговските аспекти след напускане на училище, като основа за атрактивна кариера.

Ново: Международен дилърски център за доставка на услуги

DLG, LandBauTechnik - Германската асоциация и Европейската федерация на земеделските дилъри на машини (CLIMMAR) организират Международен дилърски център за доставка на услуги на Агритехника 2015 г. Той ще бъде разположен в зала 2 на изложбените площи в Хановер. За дилърите на селскостопанска техника от всички краища на света това е пункт за централизирана и изчерпателна информация и услуги. Интегрираният Център за доставка ще включва компетентни фирми за услуги от различни области, включително финанси, застраховане, логистика, борси за използвано оборудване, спедитори, митнически услуги и услуги за човешки ресурси. Това е една отлична възможност за посетителите да установят нови контакти с партньори от цял свят, включително клиенти, които търсят употребявани машини и оборудване. Новост през 2015 г. са дневните тематични разговори, които ще отговарят на въпроси, свързани със застраховките за оборудване, или митнически формалности при износ на употребявани машини.

Машини за горско стопанство, оборудване за горски ферми стопанства и общински приложения

Голям брой изложители представят класически машини и оборудване за горското стопанство, горски ферми и широка гама от продукти за използването на дървесината като енергиен ресурс в зала 26, както и в откритата зона, в непосредствена близост. В допълнение към гамата от изложени машини и оборудване, ще има и цялостна информационна програма от Университета за приложни науки за гората в Ротенбург и DLG в съвместно организирания информационен център за горското стопанство и дърводобива в зала 26. Машините и оборудването за сектора на общинските приложения също ще бъдат разположени в зала 26, където близо 100 изложители представят най-новите си разработки..

Секторът за производството на електроенергия ще бъде разположен в зали 18 и 23. Тук посетителите могат да намерят информация за енергийните потенциали и за производството на биомаса, включително климатици, заводско и машинно оборудване, управление на труда и ефективност на разходите.

Кампус и Кариера: Новата платформа за обучение, работни места, наука и научни изследвания

Павилиони 33 и 35 на Агритехника Plaza ще се фокусират върху професионалната кариера, както и върху науката и научните изследвания. Около 50 изложители - вариращи от малки и средни предприятия до глобални играчи и министерства, браншови сдружения, образователни институции и изследователски институти, гарантират много атрактивно и разнообразно предлагане. Тук посетителите могат да направят първоначален контакт с фирмите за набиране на кадри или да получат информация за евентуално стажуване, програми за проучване или възможности за допълнително професионално обучение. Учебните заведения и научните институти ще представят своите най-нови проекти.

Форум за бъдещето на селскостопанския сектор: международна техническа програма на най-високо ниво

Със своята техническа програма на най-високо ниво, включително голям брой международни събития като конгреси, семинари и форуми, Агритехника се разглежда като водещ форум за бъдещето на сектора на селското стопанство. Изложението показва не само тенденциите в оборудването и технологиите, но и изследва всички основни въпроси за бъдещето както на селскостопанския сектор, така и на земеделската техника. Най-новите разработки в областта на селскостопанските машини и оборудване, заедно с най-новите научни открития ще бъдат представени и обсъдени по време на международната конференция, наречена "LAND.TECHNIK AgEng 2015".

"Ag Machinery International - Достъп до нови пазари"

След успешния старт преди две години, международната серия от събития, наречена "Ag Machinery International - Достъп до нови пазари", отново ще привлече вниманието на безброй посетители. В различни дни от изложението фокусът ще бъде върху пазарите за селскостопански машини и техника в различни държави - Беларус, Етиопия, Казахстан, Кения, Полша, Румъния, Русия, Танзания и Украйна. Ще бъде представен пазарният потенциал, пътищата за достъп до пазара, финансовите рамки и технологичните изисквания. За първи път тази година, сектор „Системи и компоненти“ ще се фокусира върху страните от БРИК: Бразилия, Русия, Индия и Китай.

Международен форум за контакти "Match & Meet"

За пореден път тази година Агритехника ще включва международен форум за контакти "Match & Meet", който позволява започване на преговори за сътрудничество и бизнес връзки. Изложителите и посетителите могат да се регистрират онлайн с техния профил и данни, както и оферти. Офертите за търсене и предлагане могат да се сравнят с помощта на специален софтуер, а първоначалните срещи са подредени по време на Агритехника.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.