1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Откриха БАТА АГРО 2012

Откриха БАТА АГРО 2012

Снимка:

Изложението е в услуга на целия агробизнес сектор в страната

Днес, 8 май, в 11 часа беше официално открито третото поредно издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО в присъствието на министър Мирослав Найденов, Десислава Танева - председател на Комисията по земеделие и гори в парламента, Румен Порожанов - изп. директор на Държавен фонд „Земеделие“, Георги Алексиев – изпълнителен директор на Контролно-техническата инспекция (КТИ), Ангел Вукодинов-председател на НАЗ, кмета на Стара Загора Живко Тодоров и представители на местната власт.

Мирослав Найденов за втори път откри изложението, което отговаря на своето мото „Още по-голямо и още по-добро". Агроминистърът отбеляза перфектната организация и пожела на земеделските производители да могат да си закупят машините, представени на форума. „Земеделците заслужават всичко, което е изложено тук“,  заяви министър Найденов.

Христофор Бунарджиев, председател на УС на БАТА, изрази задоволството си, че освен членове на асоциацията има представители на местната власт, финансови институции, университети, представители на Европейската комисия, фирми за семена, торове и услуги.

БАТА АГРО 2012 е в услуга на целия агробизнес сектор в страната. Посетителите за пореден път имат възможността да се докоснат до най-модерните технологии в земеделието и да наблюдават в работен режим иновациите, въплътени в производството на селскостопанска техника от водещи световни марки в сектора. БАТА АГРО – най-мащабният проект на Българската асоциация на търговците на агротехника, е част от реализираната идея на асоциацията за модернизация на българското земеделие.

Кметът Живко Тодоров заяви, че е удоволствие град Стара Загора да бъде домакин на поредното издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО. Той благодари на организаторите и изрази надежда, че министър Найденов ще води такава политика, че селскостопанските производители да се замогват и да имат възможности да купуват все по-хубава техника.

Форумът, който ще продължи до 12 май, е разположен на летище Стара Загора, а организаторите очакват над 25 хиляди посетители.

Вижте видео за откриването на БАТА АГРО 2012...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.