1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Откриха десетото юбилейно издание на БАТА Агро 2017

Откриха десетото юбилейно издание на БАТА Агро 2017

Новият земеделски министър беше сред официалните гости

В изложението участват 218 български и международни фирми от земеделския сектор. Изложбените части се простират над 35 хил. кв. м площ. През последните години българските стопани коренно са обновили агропарка си, заслуга за което имат и европейските програми.

При откриването министър Порожанов обяви, че 80% от договорените проекти по първия прием на подмярка 4.1 са свързани със закупуването на земеделска техника. Ситуацията във втория прием е почти същата. Министърът допълни, че един от основните приоритети на ведомството е по-добрата стабилност в доходите на българските фермери, значение за което има и модерната агротехника. Тодор Николов, председател на УС на БАТА Агро заяви, че през миналата година продажбата на земеделска техника у нас е спаднала значително и, че подпомагането трябва да се насочи към малките земеделски производители.

Интерес към изложението тази година проявяват биопроизводители и производители на куркума от Австралия. Чешката република ще бъде представена от Посолството на страната в България и чешки фирми, търгуващи със земеделска техника, които не са застъпени на българския пазар към момента.

Съпътстващата програма на събитието отново е с практическа насоченост спрямо бенефициентите по европрограми в земеделието.

Видео по темата гледайте ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.