1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Откриват агрошоуто „БАТА АГРО 2011” в Стара Загора

Откриват агрошоуто „БАТА АГРО 2011” в Стара Загора

На площ от 20 000 кв. м ще бъдат представени най-новите европейски и световни технологии в агросектора

Второто издание на Международното специализирано селскостопанско изложение  "БАТА АГРО 2011" ще бъде официално открито утре, 10 май, от 11.00 часа на летището в Стара Загора. Агрошоуто  ще се проведе от 10 до 14 май и обещава да затвърди позициите си на най-мащабно за страната ни.

Днес, 9 май, Управителният съвет на Българската асоциация на вносителите на агротехника, инициатор за провеждането на изложението, даде пресконференция. На нея участваха  председателят на асоциацията Христофор Бунарджиев и членовете на Управителния съвет Иван Попов, Георги Богоев и Антоний Ковачев.

С  31% повече от миналата година са участниците в "БАТА АГРО 2011". Общо 130 фирми ще се представят на агрошоуто в Стара Загора. С близо 75% е нараснал и броят на фирмите, предлагащи машини за животновъдство. Общо 103 фирми, което е почти 25% повече от миналата година, ще покажат прикачен инвентар. Комбайни ще изложат общо 12 фирми, а трактори- 14 фирми-вносителки.

Силно присъствие на "БАТА АГРО 2011" ще покажат и фирмите за семена, торове и препарати - общо 22, което е почти с 90% повече  в сравнение с миналогодишното издание на изложението. Със  71% е нараснал броят на вносителите и търговците на автомобили - общо 7 фирми.

За първи път участват и 10 фирми, предлагащи дребни инструменти. С 80% повече в сравнение с миналата година е участието на банките и финансовите институции /5/, а 17 са фирмите, предлагащи софтуер, което е с над 47% повече от миналата година. Международното участие в "БАТА АГРО 2011" ще е в лицето на Гърция, Германия и Турция.

Освен в изложбената част, посетителите ще имат възможност да видят техниката в работен режим, както и да се убедят в качествата на най-новите технологии чрез тест - драйв.

Вижте видео по темата...

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.