1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Откриват Международната селскостопанска изложба "АГРА 2012"

Откриват Международната селскостопанска изложба "АГРА 2012"

Изложението ще се проведе от 6 до 10 март в Международен панаир Пловдив

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие Международната селскостопанска изложба „АГРА 2012” в гр. Пловдив, съобщиха от министерството. Откриването е от 11.30 часа в Международен панаир Пловдив.

Международната изложба АГРА привлича български и чуждестранни компании от селското стопанство. Най-успешният аграрен форум в Югоизточна Европа е витрина на модерните постижения и компас за актуалните тенденции в сектора.

Биоземеделието е основен акцент през последните години, а сега за първи път се организира и специализирана изложба "БиоАгра" за биологично растениевъдство и животновъдство. С тези сектори е свързана и голяма част от новостите, които ще видят посетителите. Фермерите ще могат да изберат подходящи разсади, овошки, торове и оборудване за екологично чисто производство, за което Фонд "Земеделие" отпуска помощи в размер от 120 до до 613 евро на хектар в зависимост от вида на отглежданите култури.

Изложението ще се проведе от 6 до 10 март 2012 г. в Международен панаир Пловдив под егидата на Министерството на земеделието и храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.