1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Отлична производителност без загуби - адаптери за слънчоглед ОROS SUN

Отлична производителност без загуби - адаптери за слънчоглед ОROS SUN

Те се предлагат в 6, 8 и 12 и 16-редови версии с междуредово разстояние 56, 70 или 76,2 сантиметра

Разработването на адаптерите за слънчоглед OROS започва през 1996. г., което означава, че почти три десетилетия опит стоят зад продуктите на унгарския производител. Първоначалната посока е напълно различна от познатите днес модели SUN. По това време устройствата се наричаха UN, т.е. "универсален адаптер за слънчоглед", и бяха направени по различен начин от обичайното в наши дни. Разчитайки на експерименти и опита на фермерите, OROS SUN се превърща в изключителен продукт на пазара.

 

 

Минимални загуби

По време на разработването на адаптери за слънчоглед най-важният аспект е минимизирането на загубите. При SUN това се постига с редица технологии. Адаптерите OROS покриват голяма повърхност, което ги прави водещи на пазара. При проектирането на конструкцията се счита за приоритет всички части и аксесоари да са наклонени навътре, така че семената да попаднат на подходящо място. Оптималната геометрия, страничните разширения на адаптера и защитната мрежа също намаляват загубите.

Адаптерите за слънчоглед OROS SUN се предлагат в 6, 8 и 12 и 16-редови версии с междуредово разстояние 56, 70 или 76,2 сантиметра. Работната им ширина варира от приблизително 4,5 метра до 12,5 метра в зависимост от типа.

Питите се отделят от растението със специален въртящ се нож с оптимална оборотна скорост, а различният наклон и височина на растението не са проблем за адаптерите.

В гамата се предлагат както метални, така и пластмасови корпуси. При металите свойствата на плъзгане са отлични, така че твърдото слънчогледово стъбло износва върховете по-малко. При пластмасовата версия обаче размерът на тавата може да се увеличи.

Универсалният адаптер OROS SUN може да се монтира на всички видове зърнокомбайни, с помощта стойка-адаптер за бързо свързване, която спестява време.

Разбира се, стойките са съвместими и с адаптери за царевица OROS CORNADO. Неслучайно ножовете на двата адаптера са подходящи и за двата вида, издръжливи са и се сменят лесно – за да не се налага да купувате различни.

oros

Отлична производителност на смачкване /раздробяване/

Важен елемент от адаптерите на Oros е стеблотрошачката, която е ключов елемент и при жътвата на слънчогледа. Благодарение на разработката, сравнително голямото разстояние между сечката и адаптера, до 1 метър, може да се регулира хидравлично от кабината. В началото на прибирането на реколтата се препоръчва да регулирате височината на адаптера и след това да спуснете сечката на земята. Това минимизира останалите стебла след комбайна. В допълнение, сечката автоматично поддържа избраната височина на стърнищата, която може да бъде до 8 сантиметра. Минималната височина на жътва на OROS SUN е 65 сантиметра.

OROS SUN+CHOP също може да бъде добър избор в райони, където се прилага технологията на директна сеитба и съществено важни са качеството и равномерността на почвеното покритие и намаляването на потреблението на гориво.

Опции по избор

Адаптерите се предлагат и с опционално оборудване – автопилот за автоматично регулиране на височината на адаптера и сечката. При този вариант може да се прибавят стъпки за утъпкване на стеблата и предпазване на гумите.

От задвижване до поддръжка

Леките, алуминиеви, механични задвижвания са надеждни и здрави и не изискват поддръжка. Десетилетия опит и обратна връзка доказват, че рядко има проблеми с тях. Конструкцията изисква приблизително 1,34 конски сили на ред от комбайна, дори при работна скорост от 8 км/ч.

Поддръжката на устройствата е сравнително проста и дори в най-новите модели има много такива части, които са същите като в предишните модели, така че нито знанията и опита, нито резервните части се губят при актуализация на модела. Автоматичната система за смазване на страничното задвижване осигурява професионално смазване, като по този начин осигурява по-дълъг експлоатационен живот.

oros-contact

контакт

oros@linamar.com

www.oros.hu

https://www.facebook.com/oroslinamar/

https://www.youtube.com/user/oroslinamar

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.