1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Партньорски компании на фирма НИК представиха иновации на Агритехника в Хановер

Партньорски компании на фирма НИК представиха иновации на Агритехника в Хановер

Какво интересно показаха Trimble, Berthoud и Valley на изложението в Хановер?

Американската компания Trimble, предлагаща технологии за прецизно земеделие показа за първи път пред публика новия дисплей с тъчскрийн TMX-2050™. Той е от ново поколение и е изграден на платформа, позволяваща използването му с много и различни решения за прецизно земеделие. Създаден е, за да отговаря, както на сегашните нужди на прецизното земеделие, така и да е от полза при бъдещите нужди от вземане на решение в реално време. Екранът на устройството е с HD качество и работи на принципа на multi-touch технологията, а интерфейсът му е изграден на базата на операционната система Android и се свързва автоматично към портала Connected Farm, което му позволява освен изпращането на информация към него, така и преглед на данните от всички други машини, които работят в стопанството. Дисплеят е проектиран да поддържа всички видове машини, спрямо стандартите на индустрията и е съвместим с всички управления и може да работи с много типове сигнал, включително 2-сантиметровия RTK сигнал.

Connected Farm™ системата, позволяваща безжичен обмен на данни между различни машини, намиращи се на полето и офисен компютър, беше другият акцент на щанда на Trimble. Тя позволява да се наблюдават в реално време извършваните от машините операции, както и да се наблюдават показанията на дисплеите и машините отдалечено. Чрез онлайн портала на Connected Farm тази информация може да бъде видяна от всеки един компютър, таблет или смартфон, както и да бъде заредена в същия вид в новия дисплей за навигация Trimble TMX-2050™, в който тя се интегрира с лекота.

Berthoud, чийто единствен официален представител в България е НИК, представиха самоходната пръскачка модел Raptor FC, характеризиращ се с предното разположение на кабината, което предоставя 270° поглед над полето. Машината е оборудвана с пневматично окачване на шасито и хидростатична трансмисия Bosch Rexroth, като в модела с предна кабина се използва нов тип двигател, който комбинира сила и мощност и по-добро опазване на околната среда. Основният отличителен белег на този модел е кабината, която предлага по-голям комфорт на оператора при работа, както и възможността за плавно вертикално движение за по-лесно достъпване и по-добър поглед върху културата по време на пръскане.

Американският производител на пивотни поливни системи Valmont Industries представи в Хановер пивотите Valley и цялостни решения за поливно земеделие, както и цялостна система за контрол на поливането. Акцент бяха пивотите с поливна площ 300 дка, тъй като те са най-популярни в Европа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.