1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Първият електрически мини багер на Yanmar

Първият електрически мини багер на Yanmar

Yanmar направи следващата си голяма крачка и приложи експертните си познания в двигателите и мини багерите за електрификацията на своя първи прототип на електрически мини багер – моделът SV17e

Новият мини багер SV17e разработен за европейския пазар в сегмента 1.5-2 т. Използва ефективно електрическо задвижване и работоспособни 48-волтови батерии с възможност за бързо зареждане. Това е много тиха машина с нулеви локални емисии на изгорели газове и може да работи в зони с максимални екологични рестрикции. Yanmar SV17e не е просто един мини багер с електрическо задвижване. Целта на екипа от конструктори и дизайнери е да разработи машина, която предлага най-високо ниво на комфорт, ергономия, работна мощност, прецизност и лекота на управление.

“Нашият прототип е забележителен, защото демонстрира способността ни да пренесем качеството и надеждността на нашата високо ценена технология на конвенционалните двигатели върху арената на електрификацията”, заяви Седрик Дюран, директор Продуктово управление за Европа, Близкия Изток и Африка. “Но ние направихме и следващата стъпка. Както винаги, операторът е в центъра на разработване на тази машина и ние сами вдигнахме летвата пред себе си, за да предложим комфорт, мощност, управление и прецизност при работа, които ще надминат очакванията на професионалните оператори”, допълни той.

Yanmar се подготвя за стартиране на продажбите на новия си електрически мини багер по време на предстоящото световно изложение за строителна техника Bauma 2022 (Мюнхен, 24-30 октомври). Междувременно прототипът на модела SV17e в режим на изпитания с голямо натоварване. Интензивните тестове в тежки полеви условия са безкомпромисни по своята агресивност, като целта е да се постигне максимално възможното ниво на издръжливост и надеждност на конструкцията. От тестващия екип отчитат, че SV17е се представя много добре на изпитанията. Всички в Yanmar Compact Equipment са ентусиазирани за престоящата световна премиера на bauma 2022.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.