1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Павилионът на устойчивата ферма на New Holland Agriculture е сред атракциите на изложението EXPO в Милано 2015

Павилионът на устойчивата ферма на New Holland Agriculture е сред атракциите на изложението EXPO в Милано 2015

Специален акцент е поставен върху проекта за Енергийно независима ферма

New Holland Agriculture е единственият производител на земеделско оборудване, който има собствен павилион на EXPO 2015. Той беше отворен на 1 май, откривайки изложението с поредица от събития и конференции, всички тясно свързани с устойчивото земеделие и селскостопанската механизация като ефективно решение за изхранването на населението в света. 

„Павилионът на устойчивата ферма“ /Sustainable Farm Pavilion/ има стратегическо разположение на централно място, в близост до Lake Arena и е бързо разпознаваем, благодарение на своите удивителни архитектурни особености. EXPO Милано 2015 ще обхване дълъг период от изложби, събития и конференции, които ще привлекат милиони посетители на павилиона за устойчиво фермерство на New Holland в продължение на 184 дена до 31 октомври. Те ще могат да се запознаят с основната роля на селскостопанската механизация във веригата за производство и доставка на храни. Специално ще бъде очертана ролята на земеделските производители, които използват оборудването и технологиите на New Holland, ден след ден, за да се осигурят храна по целия свят, при стриктно спазване на стандартите за защита на околната среда и природните ресурси.

Неразривно свързан с темата на EXPO "Изхранването на планетата, сила за живот", павилионът на New Holland е вдъхновен като концепция, строителство и тематични посещения от стратегията за „Лидерство за чиста енергия“ /Clean Energy Leader/, лансирана от марката през 2006 година. Тя има за цел да се намали прекомерната зависимост на земеделските производители от изкопаемите горива и насърчаването на производството на биоенергия на база на селскостопанските култури. Специален акцент е поставен върху проекта за Енергийно независима ферма /Energy Independent Farm/ - проект, който предлага на фермерите различни идеи и технологични решения за независимо производство, с непрекъснат и възобновяем цикъл на цялата енергия, необходима във фермата.

Един от символите на тази иновативна, ефективна и чиста технология е новият трактор T6, задвижван от биометан. Тракторът е поставен гордо на покрива на павилиона. Той приветства посетителите, които ще бъдат потопени в различни тематични преживявания по време на посещението си. Увеличената реалност чрез аудио техники и виртуалните симулационни инсталации илюстрират как лидерът в световната механизация вижда настоящето и си представя бъдещето на селското стопанство, така че да се произвежда повече храна чрез разумно използване на ресурсите, намаляване на отпадъците и опазване на околната среда.

Сред различните теми, илюстрирани в павилиона за устойчива ферма, има две, които се открояват. Първата е поредицата „Семената на живота“, видео история, която разказва за живота и ежедневните предизвикателства пред девет селскостопански герои и клиенти на New Holland, които показват как може да се съчетаят традициите с иновациите за чисто и здравословно производство на храни.

Вторият акцент е хронологичната галерия, която отбелязва 120-годишнината на компанията New Holland - от нейното създаване през 1895 г. в Ню Холанд, Пенсилвания през невероятната интуиция на пионерите-учредители и множеството нововъведения и технологични решения, които постепенно освобождават земеделието от редица трудности и го правят по-продуктивно, по-печелившо и със сигурност по-надеждно и устойчиво.

Показателни са думите на Карло Ламбро, президент на търговската марка New Holland Agriculture, произнесени в навечерието на откриването: "Ние сме вложили значителни ресурси, за да гарантираме, че ще се възползваме от уникалната възможност да позволим на милионите посетители да разгледат отблизо New Holland и да им покажем какво правим: ние сме единствените производители на земеделско оборудване със собствен павилион на EXPO и правим всичко по силите си, за да предложим на нашите посетители убедително, вдъхновяващо и незабравимо преживяване. EXPO създава също така възможности за заетост. В рамките на 6-те месеца, докато продължава изложението, тук ще работят около 140 души, включително техници, помощен персонал и домакини на събитията, много от които са членове на „семейството“ на CNH Industrial - работници и служители, които са откликнали ентусиазирано на възможността за участие. Аз съм изключително горд от това, което успяхме да постигнем, както и с факта, че New Holland играе ключова роля в това авторитетно събитие както на световната сцена, така и с огромно значение за Италия."

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.