Перфектна сеитба при трудни условия със сеялка КИНЗЕ

Стопанинът Павлин Киров от община Кайнарджа засява 3000 дка с пролетници с помощта на тази машина

Кампанията по сеитба на пролетни култури приключи успешно в стопанството на Павлин Киров. Фермерът обработва 5500 дка земя в община Кайнарджа, област Силистра. За да засее 3000 дка със слънчоглед и царевица, Павлин Киров се спира на сеялка Кинзе.

„С тези машини пробваме за първи път. От фирма Интерагри бяха така любезни да ми я предоставят, за да тествам как се справя сеялката в реални полеви условия. Искахме да изпитаме качествата и здравината й, тъй като теренът е тежък, с камъни, почвата е тежка и в кално време става дори стресиращо", обобщи земеделският стопанин.

В момента Павлин Киров е убеден в здравината на сеялката Кинзе. „Машината е много добре конструирана, с качествени материали и се представи много добре дори в полетата с камъни", сподели наблюденията си фермерът. Той допълва, че дори при кални условия, когато колегите му не са успели да влязат в полетата, той е сеел. „Освен че можем да разчитаме на сеялката при трудни условия, отчитаме висока скорост на сеитбата и завидна точност от 97% дори при 14 км/ч", допълни още Павлин Киров.

Машината се отличава още по начина си на привеждане в транспортно положение, който е твърде зрелищен. Сеялката Кинзе почти не се нуждае от сервизно обслужване, но дори и в тези моменти от Интерагри реагират много бързо.

Сеялките Кинзе са се наложили като безспорни лидери в пролетната сеитба през годините. Отличават се освен със здравина и сигурност, така и с точност и прецизност на изсяването.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.