1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Пет нови трактора от серия MF 6600 с мощност 120-160 к.с. представи Massey Ferguson

Пет нови трактора от серия MF 6600 с мощност 120-160 к.с. представи Massey Ferguson

Серията заема междинно положение между MF 5600 и MF 7600

Тракторите от серия MF 6600 на Massey Ferguson притежават най-мощните 4-цилиндрови двигатели в търговската мрежа. Петте нови модела отлично удовлетворяват нуждите на селскостопанските производители и предприемачи, които търсят модерни и ефективни техники за растениевъдство и механизация.

„Massey Ferguson създаде тракторите от серия MF 6600 за фермерите от ново поколение, които обръщат подобаващо внимание на управлението на своите активи по отношение на работната сила, мощността, почвената защита, дейностите по прибиране на реколтата и околната среда“, заявява Кембъл Скот, мениджър „Развитие на търговската марка“ на Massey Ferguson. „Новите трактори съчетават в себе си адекватните размер, мощност и производителност, от които най-много се нуждаят фермерите в условията на съвременните предизвикателства пред селското стопанство“.

С MF 6600 клиентите получават мощност, въртящ момент и функции, каквито тракторите с 6-цилиндрови двигатели предлагат, но от 4-цилиндрови компактни и „ловки“ трактори с отлично съотношение мощност-тегло. Серията заема междинно положение между тракторите MF 5600 и отличените с награди модели MF 7600, като предоставя висококачествени стандартни спецификации при богат избор на трансмисии, хидравлични системи и кабини в зависимост от конкретните изисквания на клиентите.

Размерите и оформлението на кабината на тракторите MF 6600 наподобяват тези при серията MF 7600. Те са оборудвани също така с трансмисии Dyna-4, Dyna-6 или Dyna-VT и се предлагат с кабини от ниво „основно“ (Essential), „с висока продуктивност“ (Efficient) и „първокласно“ (Exclusive). По такъв начин тракторите от серия MF 6600 се предлагат с 10 различни варианта от комбинации на спецификациите.

Серия MF 6600 от Massey Ferguson

Технически характеристики на тракторите от серия MF 6600

  • Новаторските 4-цилиндрови двигатели AGCO Power с обем 4,9 л, които обезпечават голяма мощност и висок въртящ момент, превръщат тракторите от серия MF 6600 в най-мощните машини от този клас. Те са снабдени с технология за селективна каталитична редукция (СКР) от второ поколение с оксидиращ катализатор за дизелови двигатели, гарантиращи по-голяма ефективност и по-ниски нива на емисиите.
  • Компактната им конструкция с ниско тегло осигурява великолепна маневреност и отлично съотношение мощност-тегло при малка обща дължина на тракторите и дълго междуосие за превъзходни баланс и тяга. Машините разполагат с нов вид предна опора, за плътно прикрепения преден подемен механизъм.
  • Система SpeedSteer за безпроблемно и бързо завиване на носовата част.
  • Първокласните трансмисии Semi-powershift Dyna-4, Dyna-6 от Massey Ferguson със система AutoDrive и непрекъснато променливата трансмисия Dyna-VT (която е част от оборудването на някои модели трактори) предоставят на клиентите възможността да изберат най-доброто за своите бизнес и дейности.
  • Нова хидравлична трансмисия с комбиниран дебит от 100 л/мин и нов разположен от дясната страна на оператора джойстик за управление с една ръка на трансмисията, хидравликата и товарача.
  • Тракторите от серия MF 6600 притежават същата просторна и уютна кабина, с механично/хидравлично окачане, с която са оборудвани моделите 7600 и нови управляващи устройства. Клиентите могат да избират измежду три нива на спецификация в зависимост от бюджета и изискванията си.
  • Нова навигационна система AutoGuide 3000, която функционира с помощта на терминала Datatronic 4.
  • Тракторите се предлагат с възможност за монтиране на телескопична система AGCOMMAND и лесно вграждане на контролна кутия за цялостна телеметрия. Благодарение на новото приложение APP системата AGCOMMAND може да се управлява със смартфон или таблет.

Нов дизайн и великолепна ловкост

Малката обща дължина на машините и дългото 2,67 м междуосие осигуряват отлични маневреност, стабилност и тяга.

С превъзходното си съотношение мощност-тегло, бързите и леки модели MF 6600 са олицетворение на идеалния универсален трактор. При необходимост системата за управление на двигателя EPM автоматично увеличава мощността*, а интелигентният им дизайн ги прави максимално ефективни при всякакви ситуации. С тракторите MF 6600 се извършва дълбока почвообработка при отлична маневреност вътре в селскостопанския двор и при работа с товарачи. Те са подходящи и за изпълнението на трудоемки транспортни задания.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.