1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Повече от 390 фирми ще се представят на над 12 000 кв.м. площ в ск "Простор" в Добрич

Повече от 390 фирми ще се представят на над 12 000 кв.м. площ в ск "Простор" в Добрич

Преизпълнението на финансовата част се дължи на увеличаването на площите на традиционните фирми-изложители

Месец преди голямото аграрно събитие ХVІ то международно изложение Селското стопанство и всичко за него – Добрич`2008,  Добрички панаир АД успя да изпълни поставените си цели. Площите, заети до момента надхвърлят 12 000 кв.м открити изложбени площи и над 510 кв.м закрити изложбени площи. Приходите, които ще постъпят от изложението до този момент са с 25% повече от планираните. В средата на годината фирмата е преизпълнила и годишния финансов  план с 10% .

Преизпълнението на финансовата част се дължи на увеличаването на площите на традиционните фирми-изложители, както и на по-високият процент нови участници от предходните години.

Държавите, от които ще има представители на изложението са: Италия, Германия, Турция, Дания, Русия, САЩ, Франция, Гърция, Канада, Холандия и др.

За първи път ще бъде видян официално трактор Бюлер 435 к.с., производство на Buhler Versatile  - Канада, представен от Бултрекс ЕООД, трактор Кубота серия М, представен от Кубота българия ЕООД, трактори Ламборджини R7210 DCR и серия R8 произведени от SDF Group, представени от Агромашина София ЕООД.

Освен новостите в техниката, земеделските производители ще имат възможността да закупят нови световни сортове пивоварен ечемик – Орфий, Лардея, Имеон, Загорец, представени от Институт по земеделие.

Земеделците ще могат да изберат нови високотехнологични торове, с гарантирано качество, обогатени с леонардит за рапица, пшеница и ечемик. Торовете от серията Дубъл са произведени от фирма Ледра по американска технология. Те гарантират добри добиви и високо качество на продукцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.