1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Пръскачките Berthoud – прецизност и висока ефективност

Пръскачките Berthoud – прецизност и висока ефективност

Снимка:

Как тези високотехнологични машини се представиха при три полеви теста

Френските пръскачки с марка Berthoud са познати у нас от доста дълъг период от време, но в последната година и половина те станаха предпочитани сред българските земеделци, които искат да работят прецизно и желаят да повишат своята ефективност. Първият полеви тест, организиран от фирма НИК, беше в село Изгрев, област Шумен, където прикачната машина Berthoud Tracker 3234, с обем на резервоара 3200 литра и размах на щангите 24 метра, оборудвана със специалното окачване Actiflex, беше тествана на две различни полета. Първото беше тестово поле със засята люцерна, където беше показано пръскане на културата с различна норма и поведението на щангите и окачването Actiflex в нормални условия – без неравности по терена. Второто поле беше претърпяло само първична обработка – оран, като теренът беше изключително неравен и беше предизвикателство пред оператора, трактора и пръскачката.

Вторият полеви тест се проведе в село Цар Асен, близо до град Попово, където беше тестван най-компактният модел прикачна пръскачка Berthoud Sprinter с обем на резервоара 2500 литра и 24 метра щанги. Функционалният и компактен модел, подходящ за труднодостъпни полета, които се намират далече от главния път, демонстрира своите възможности на хълмисти терени с променящ се наклон. Прикачната пръскачка Berthoud Sprinter (с празен резервоар) се справи отлично с изпитанието на терена и се държа стабилно при изкачване и спускане по наклоните на полето.

Третият полеви тест се проведе близо до София, в село Кубратово, където беше демонстрирана пръскачка от серията самоходни машини Berthoud Raptor

Пръскачките Berthoud, които предлага НИК Електроникс, са подходящи за всички видове култури. Направените полеви тестове с тях доказаха тяхната висока производителност, прецизност на работа и лесна поддръжка.

Очаквайте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.