Пръскачките от серията RoGator 600 B на Challenger ще бъдат показани на изложението DLG Feldtage 2012

Те предлагат уникални във всяко отношение характеристики

Самоходните пръскачки от серията RoGator 600 B на Challenger са снабдени с двигатели с модерната технология Селективна каталитична редукция, осигуряваща изключителна икономия на гориво и отговаряща на строгите изисквания на етап ІІІБ. Поради големия интерес серията вече беше представена през пролетта на 2012 г.

В нея се включват три модела, оборудвани с двигатели AGCO SISU POWER с мощност 223, 242 и 175 к.с. Нов терминал C3000, съгласуван със стандарта ISOBus, създаден съвместно с един от стратегическите партньори на AGCO, Topcon, предоставя голямо точност на позоциониране и управление, авто-секционен контрол, променливи норми, подробно картографиране и записване на данни с многостранно и лесно управление на информацията и голям и ясен екран.

Всички модели RoGator 600 са конструирани върху единствено по рода си шаси на една греда, снабдено с нова система за настройка на работната височина, която позволява на оператора да повдига пръскачката на 45 см над стандартната 75 см работа височина, за да осигури клиърънс 1,2 м. Хидравлично или ръчно, ширината на стъпката се настройва в диапазона 1,8–2,25 м.

Независимото окачване на четирите колела предлага изключителна стабилност и комфорт за максимална безопасност при движение на пълна скорост. Управлението 4х4 също е стандартна част от серията и работи в два режима – с две или 4 управляващи колела.

Хидростатична помпа със сензор за натоварване гарантира работен режим подобен на този при плавно променящите се трансмисии и скорост от 0-40 км/ч без необходимост от промяна на честотата на въртене на коляновия вал. Изцяло обновените мотори на колелата, с които са снабдени само пръскачките RoGator, са с вграден планетарен редуктор и вградени спирачки, монтирани в центъра на колелата с цел да не увреждат посевите. Спирачките са свързани със система против буксуване Active Slip.

Целия материал за пръскачките от серията RoGator 600 B на Challenger четете в рубрика Актуално на портала...

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.