1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Предприятието AGCO - Бове е номинирано от AGCO да произвежда новата кабинна версия на трактора от глобалната серия на Massey Ferguson

Предприятието AGCO - Бове е номинирано от AGCO да произвежда новата кабинна версия на трактора от глобалната серия на Massey Ferguson

Новата серия MF 4700 ще даде възможност на предприятието в Бове да произвежда допълнително по 2500 трактора годишно

Massey Ferguson, световен бранд на AGCO (NYSE: AGCO) обяви, че предприятието за производство на машини в Бове, Франция е номинирано от AGCO да произвежда новата гама трактори от края на 2015 г.

Заводът ще произвежда кабинната версия на трактора MF 4700 за европейския пазар. Тези модели са част от новата глобална серия на Massey Ferguson /Global Series/, разработена през 2014 г.

Новата серия MF 4700 ще даде възможност на предприятието в Бове да произвежда допълнително по 2500 трактора годишно. Заводът вече произвежда тракторите MF 5600, MF 6600, MF 7600 и MF 8700 с 80-400 к.с. С допълването на съществуващите модели, производството на новата серия ще консолидира бъдещето на френския завод, като ще засили взаимодействието и ще осигури по-големи обеми.

В свой коментар, Ричард Маркуел, вицепрезидент и управляващ директор за Европа/Африка/Близкия изток на Massey Ferguson, заявява: "Световният пазар на селскостопанска техника е в процес на цикличен спад, конкуренцията в цялата индустрия се засилва. В тези условия номинацията на Бове за производството на кабинната версия на трактора MF 4700 от глобалната серия е признание за добрата работа на предприятието от 2010 г. до сега. Това показва също така, че инвестицията от 15.5 млн. евро в новото производство на кабинното съоръжение в Бове 2 ще донесе дивиденти."

"В резултат на голямата промяна, извършена през последните пет години и обща инвестиция в размер на 300 млн. евро след 2010 г., реорганизираният производствен  комплекс в Бове е постиганал високи нива на качество, производителност и конкурентоспособност. Това ни позволява да доставяме пълната гама трактори - от аваградни с високи конски сили модели до такива с базисни характеристики – при това всички на приемлива цена ", добавя той.

Промените в завода са станали възможни в резултат на последователното прилагане на гъвкаво производство /Lean Manufacturing/ и фокусиране върху непрекъснатото усъвършенстване. Този подход е направил предприятието в Бове едно от най-ефективните за AGCO в света по отношение на монтажа, гъвкавостта и способността за управление на сложния процес, наложен от изграждането на широк спектър от една и съща производствена линия.

Дизайнът на трактора от глобалната серия с 60-130 к.с. се разработва от екипа на Инженеринговия отдел на Massey Ferguson със седалище в Бове. Диапазонът се основава на уникална производствена концепция в селското стопанство. Стратегията е да се създаде мрежа от гъвкави предприятия, където основните монтажни възли и цялостните трактори могат да бъдат произведени и монтирани на различни места по света, в близост до клиентите. Моделите от глобалната серия ще се произвеждат в Индия, Китай, Бразилия, Турция и Франция.

"Пуснатите до момента модели от глобалната серия са били много добре приети. Тяхното налагане ще продължи до 2016 г. ", коментира Тиери Лот, вицепрезидент Маркетинг Европа/Африка/Близкия Изток на Massey Ferguson.
"Тази нова серия потвърждава авторитета на марката Massey Ferguson, която имаше голям успех с моделите MF 300 и MF 4300 – произвеждани преди това в Ковънтри, Англия."

"Първите модели в рамките на серията MF Global са били платформена версия. Новият кабинен модел се очаква с нетърпение от нашата европейска дистрибуторска мрежа," продължава Тиери. "Имахме много запитвания от клиенти. Това ни дава пълна увереност, че можем да постигнем годишната цел от 2500 допълнителни трактора в завода в Бове. Новият продукт запълва важен сегмент от пазара, който до момента не беше покрит и ще допринесе за увеличаване на нетната печалба на търговската марка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.