1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Председателят на JCB лорд Бамфорд откри лабиринт от царевица

Председателят на JCB лорд Бамфорд откри лабиринт от царевица

Компанията се подготвя да отбележи своята специална годишнина на 23 октомври

Честването на 70-годишнината на JCB започна вчера в Стафордшир  с откриването на гигантски лабиринт от царевица.

Лабиринтът с площ от 10 акра (40 дка) в National Forest Adventure Farm в Бъртън на Трент ще бъде достъпен за широката общественост от 11 юли. Той е поникнал през последните няколко седмици от 700 000 царевични семена. Пътеки с дължина от три мили (около 5 км) са били прокарани в царевицата, за да се очертае формата на багер.

Компанията се подготвя да отбележи своята специална годишнина на 23 октомври. Председателят на JCB, лорд Бамфорд каза: "Стафордшир е основната база на JCB през последните 70 години и е чудесно, че годишнината ни ще бъде отбелязана в дома ни, където работят толкова много хора."

Лабиринтът от царевица е във формата на верижен багер – машина, произвеждана в завода за тежко оборудване на JCB в Утоксетър. JCB притежава 22 фабрики по целия свят и е произвел повече от един милион машини през последните 70 години – ако се подредят една зад друга те ще достигнат от Великобритания до Австралия.

Освен в лабиринта, който е с височина над 2 метра, децата могат да се забавляват и в палатката за строителни дейности на JCB. С подкрепата на колежа за строителство в Южен Дербишир, посетителите могат да опитат силите си в зидарството, като използват истински тухли и хоросан.

Том Робинсън, директор на National Forest Adventure Farm коментира: "Радвам се, че ще отбележим 70-годишнината на JCB с този фантастичен лабиринт. Надявам се, че множество фенове от всички възрасти ще се забавляват да „навигират“ през лабиринта това лято."

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.