1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Предстои четвъртото поредно издание на БАТА АГРО 2013

Предстои четвъртото поредно издание на БАТА АГРО 2013

Международното специализирано селскостопанско изложение ще се проведе от 13 до 17 май на летище Стара Загора

Само след седмица БАТА АГРО 2013 ще събере всички ангажирани в агросектора на България на летището в Стара Загора. Международното специализирано селскостопанско изложение ще се проведе от 13 до 17 май 2013 г.

Тазгодишното издание се радва на рекорден брой изложители и почти 30 000 кв. метра изложбена площ. Като мащаб това е най-голямото селскостопанско изложение в България.

Четвъртото изложение на БАТА АГРО ще бъде открито от проф. Иван Станков, министър на земеделието и храните, и г-н Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора. Очакват се представители на Държавен фонд "Земеделие", търговски аташета към посолствата на европейските държави в България, областният управител на Стара Загора и представители на неправителствените организации в сектор земеделие.

Организаторите информират за рекорден брой чуждестранни участия, както и български производители на селскостопанска техника.

В петте изложбени дни ще бъде представена най-съвременна и модерна земеделска техника, а програмата е наситена с тест драйв и демострации, съпътстващи мероприятия и презентации. Отделно внимание се обръща на новото микроизложение, специализирано в предлагането на торове, препарати и семена. В него са включени над 25 от водещите компании при налични общо 40 такива фирми в България.

Тази година се обръща специално внимание и на автомобилната техника. Ще бъдат представени автомобили и транспортни средства, които също са използвани от селскостопанския бранш.

Университети, предлагащи специализирано образование, неправителствени организации в земеделието и животновъдството, консултанти по европрограми, лизингови компании и банки, предлагащи конкретни финансови инструменти за земеделието и др. също ще бъдат представени в рамките на петдневното агроизложение.

За организаторите

БАТА АГРО е най-мащабният проект на Българска асоциация на търговците на агротехника – неправителствена браншова организация, която обединява оторизираните представители на водещи производители на земеделска техника. Членовете на БАТА АГРО осъществяват 80% от вноса на машини за земеделието в България. Основна цел на Асоциацията е модернизацията на българските земеделски стопанства, осъществимо със съдействието на всички ангажирани в сектор „Земеделие” институции.

За повече информация можете да посетите сайта: www.bata-agro.org, както и Facebook страницата на изложението: facebook.com/BATAAGRO.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.