1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Премиера на Steyr Terrus CVT на Агритехника 2015

Премиера на Steyr Terrus CVT на Агритехника 2015

Агроин – представител на бранда за България

Новата серия трактори Terrus CVT на Steyr дефилира за първи път в рамките на изложението Агритехника в Хановер. Тя ще бъде представена скоро и на българския пазар чрез фирма Агроин.

 „Европейските фермери и предприемачи са еднакво ориентирани към иновации и опазване на околната среда, те се утвърждават като взискателни клиенти. Ето защо подкрепата за справяне с дадена задача с максимална ефективност, производителност и надеждност е в основата на новия диапазон“, заяви Андреас Клаузер, председател на Steyr.

Двата модела Terrus CVT на Steyr са оборудвани с компактни 6,7-литрови двигатели NEF от FPT Industrial. Тези трактори предлагат 270 или 300 к.с. при номинална скорост 2,100 rpm и максимална мощност от 313 к.с. при 1,800 rpm за по-големия от двата модела. „С участието на Hi-ESCR решение за последваща обработка за максимална ефективност на изгаряне, двигателите изпълняват както разпоредбите за вредни емисии Етап IV, така и поддържат нисък разход на гориво. Ефективността на Terrus CVT наскоро е била проверена с помощта на теста PowerMix при 249 грама/кВч от независимата асоциация DLG. Тестът PowerMix е създаден, за да се възпроизведе типичното използване на машината от клиенти по повторяем и сравним начин“, подчерта продуктовият маркетинг мениджър на Steyr Дан Стюарт.

Следвайки изискванията и желанията, изразени при проучванията, и двата модела от гамата Terrus CVT са в състояние ефективно да осигурят голяма мощност, като същевременно запазват гъвкавостта на по-малките модели. „С тяхното отлично съотношение мощност-тегло, тези трактори предлагат значително по-висока ефективност, максимално време за работа и по-добри нива на комфорт за оператора. Тъй като гамата Terrus CVT е напълно нова серия трактори, изцяло разработени и построени в St. Valentin, нашите инженери действително са обмислили и прегледали внимателно всеки един детайл, така че той осигурява винаги максимална производителност, надеждност и ефективност“, подчерта още Дан Стюарт.

Ако се разгледа двигателят в детайли, може да се види, че той е единственият с eVGT турбокомпресор, който осигурява висок въртящ момент при ниски обороти на двигателя. С Terrus CVT собствениците и операторите ще се възползват от най-дългите сервизни интервали в този сегмент конски сили: по-малко време и пари се изразходват за рутинна поддръжка.

За да се справят надеждно с високите натоварвания, инженерите специално са приспособили безстепенната трансмисия. С 30 до 40 км/ч ECO и 30 км/ч до 50 км/ч ECO диапазони, две възможности за скоростта са на разположение.

Новите модели Terrus CVT на Steyr могат да бъдат оборудвани със система за следене на налягането в гумите.

Двускоростно предно РТО е на разположение за обхвата на CVT Terrus като опция и се предлага със същия дизайн като за заден РТО пакет. Двете скорости на предното РТО са управляеми от кабината с възможност за завъртане на копчето или може да бъдат избрани с 1000 или 1000 ECO PTO.

С включването на ISOBUS Class II като стандарт и ISOBUS Class III като опция, тракторите Terrus са готови за максимална прецизност и ефективност.

Фирма Агроин предлага пълната гама модели на тракторите Steyr в България, осигурява сервиз и резервни части.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.