1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Премиери от Тайтън Машинъри България на БАТА АГРО 2018

Премиери от Тайтън Машинъри България на БАТА АГРО 2018

Трактор Case IH Maxxum 145 Multicontroller и дисков култиватор Väderstad Carrier XL с иновативните CrossCutter дискове

Световни иновации вече и в България. С премиера на изложението БАТА АГРО. Първата от тях е тракторът Case IH Maxxum 145 Multicontroller, носител на отличието Машина на година 2018.

Машината е с доказано най-ефективния 4-цилиндров трактор в света, според DLG. Case IH Maxxum 145 Multicontroller, оборудван с новата 24-степенна скоростна кутия ActiveDrive 8, постигна най-ниския регистриран разход на гориво за четирицилиндров трактор при теста PowerMix, проведен от Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG).
Тестът беше проведен в изпитателния център на DLG, близо до Франкфурт, използвайки DLG PowerMix Roller стенд. Този стенд най-ефективно и точно измерва и оценява параметрите на трактора, като чрез него инженерите могат да пресъздадат реалните работни условия. Базирайки се на стандартното натоварване, което един трактор понася в реални условия, DLG дефинира 14 цикъла на натоварване, които дават данни за общия разход за гориво и AdBlue, както и информация за производителността и енергийната ефективност. Циклите отразяват типичните полеви и транспортни дейности при частично и пълно натоварване. Новият модел, който получи награда „Машина на 2018 година“ по време на Agritechnica 2017, постигна средна консумация на гориво 258 g/kWh при полеви тест, което е почти 9.5% по-нисък разход в сравнение с постижението на най-близкия конкурент от 282 g/kWh.

Още един носител на престижен приз ще бъде представен на щанда на Тайтън Машинъри България. Това е CrossCutter дискът на Väderstad, който е отличен по време на изложението Agritechnica в Хановер с наградата „Машина на годината“ 2018 в категория почвообработка.

Оборудван с дискове CrossCutter, култиваторът Väderstad Carrier осигурява много интензивна ултра плитка обработка на дълбочина 2-3 см, даваща големи агрономични ползи.

Поради формата на диска и висококачествената шведска стомана, CrossCutter Disc осигурява пълно нарязване и интензивно смесване при плитка работна дълбочина.
Дискът CrossCutter се представя изключително в стърнище след маслодайна рапица и покривни култури, като същевременно осигурява чудесни предимства в пшенични стърнища, както и върху обработена почва. Дискът CrossCutter работи много интензивно с много ниски изисквания за мощност, в плитка работна дълбочина и със скорост до 20 км/ч.

На БАТА АГРО ще имате възможност да разгледате отблизо добре познатия дисков култиватор Väderstad Carrier XL с дължина 6,25 м, оборудван с CrossCutter дискове.
Ценители на иновациите, фермерите, интересуващи се от модерно и щадящо почвата земеделие, ще имат възможността да се запознаят с подбрани комбинации от самоходни и прикачни машини, които директно могат да внедрят в стопанствата си.


Екипът на Тайтън Машинъри ви очаква на щанд 13, от 15 до 18 май, на изложението БАТА АГРО в Стара Загора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.