Премиери от Тайтън Машинъри България на БАТА АГРО 2018

Трактор Case IH Maxxum 145 Multicontroller и дисков култиватор Väderstad Carrier XL с иновативните CrossCutter дискове

Световни иновации вече и в България. С премиера на изложението БАТА АГРО. Първата от тях е тракторът Case IH Maxxum 145 Multicontroller, носител на отличието Машина на година 2018.

Машината е с доказано най-ефективния 4-цилиндров трактор в света, според DLG. Case IH Maxxum 145 Multicontroller, оборудван с новата 24-степенна скоростна кутия ActiveDrive 8, постигна най-ниския регистриран разход на гориво за четирицилиндров трактор при теста PowerMix, проведен от Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG).
Тестът беше проведен в изпитателния център на DLG, близо до Франкфурт, използвайки DLG PowerMix Roller стенд. Този стенд най-ефективно и точно измерва и оценява параметрите на трактора, като чрез него инженерите могат да пресъздадат реалните работни условия. Базирайки се на стандартното натоварване, което един трактор понася в реални условия, DLG дефинира 14 цикъла на натоварване, които дават данни за общия разход за гориво и AdBlue, както и информация за производителността и енергийната ефективност. Циклите отразяват типичните полеви и транспортни дейности при частично и пълно натоварване. Новият модел, който получи награда „Машина на 2018 година“ по време на Agritechnica 2017, постигна средна консумация на гориво 258 g/kWh при полеви тест, което е почти 9.5% по-нисък разход в сравнение с постижението на най-близкия конкурент от 282 g/kWh.

Още един носител на престижен приз ще бъде представен на щанда на Тайтън Машинъри България. Това е CrossCutter дискът на Väderstad, който е отличен по време на изложението Agritechnica в Хановер с наградата „Машина на годината“ 2018 в категория почвообработка.

Оборудван с дискове CrossCutter, култиваторът Väderstad Carrier осигурява много интензивна ултра плитка обработка на дълбочина 2-3 см, даваща големи агрономични ползи.

Поради формата на диска и висококачествената шведска стомана, CrossCutter Disc осигурява пълно нарязване и интензивно смесване при плитка работна дълбочина.
Дискът CrossCutter се представя изключително в стърнище след маслодайна рапица и покривни култури, като същевременно осигурява чудесни предимства в пшенични стърнища, както и върху обработена почва. Дискът CrossCutter работи много интензивно с много ниски изисквания за мощност, в плитка работна дълбочина и със скорост до 20 км/ч.

На БАТА АГРО ще имате възможност да разгледате отблизо добре познатия дисков култиватор Väderstad Carrier XL с дължина 6,25 м, оборудван с CrossCutter дискове.
Ценители на иновациите, фермерите, интересуващи се от модерно и щадящо почвата земеделие, ще имат възможността да се запознаят с подбрани комбинации от самоходни и прикачни машини, които директно могат да внедрят в стопанствата си.


Екипът на Тайтън Машинъри ви очаква на щанд 13, от 15 до 18 май, на изложението БАТА АГРО в Стара Загора.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.