1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Pöttinger продължава в посока растеж – с рекорден оборот

Pöttinger продължава в посока растеж – с рекорден оборот

Секторът на техника за обработка на зелени площи е основният източник на оборот

Австрийската семейна компания Pöttinger  завърши финансовата 2017/2018 година с рекорден оборот. Отчетените приходи от 354 милиона евро са с 15% повече спрямо предходната година. Компанията за селскостопански технологии придава този сензационен резултат на своите 1775 служители и постоянното им внимание към нуждите на своите клиенти, както и високото ниво на новаторска сила и интернационализация.

Позитивно развитие във всички сегменти
Секторът на техника за обработка на зелени площи е основният източник на оборот с дял от 59%, следван от този за почвообработка и изсяваща техника с около 27%. Pöttinger постигна ръст от 16% и в двата сегмента. Особено силен растеж е отбелязан при продажбата на плугове и сеялки. Основните причини за това са многобройните иновации при продуктите и доверието на клиентите в доказаното качество.
Това беше първата финансова година, в която новият логистичен център за резервни части беше в пълна експлоатация. Това оказа положителен ефект върху капацитета, с ръст на продажбите на резервни части със 7%.

Pöttinger жъне много добри резултати по цял свят
Последователното развитие на международните пазари е ключов елемент и основа за успешен непрекъснат растеж. Това се вижда и от дела на износа, който е 90%.
Около 60% от общия оборот се дължи на страните Германия, Франция, Австрия, Полша, Швейцария и Чехия. Германия с дял от около 20% и Франция с 14% продължават да бъдат най-големите пазари, а през последната финансова година и двата отбелязват значителен ръст.  С около 10% от общия оборот, родината на Pöttinger – Австрия, също е сред най-силните пазари.
Отличният ръст в продажбите на машини в Полша и в Балтийските държави далеч надхвърли очакванията. Наскоро формираното скандинавско представителство на Pöttinger също завърши годината с много добър резултат. Швеция удвои оборота си, а регионът на Бенелюкс увеличи своя наполовина.
Представителят на Pöttinger за България – Булагро Машини, също отчете ръст в продажбите, най-вече при плуговете, дисковите брани и сеялките. В сегмента на зелената линия – косачки, сенорзпръсквачи и сеносъбирачи, брандът запазва стабилното си присъствие на нашия пазар.

Добре подготвени за пътя към върха
"Pöttinger е австрийска семейна компания, която развива своите продукти, за да осигури надеждност, икономическа ефективност и отлични резултати от работата. С инвестиции в нашите производствени заводи и технологии, заедно със силния ни, мотивиран екип от всеотдайни служители и надеждното партньорство, на което се радваме с нашите клиенти, ние сме добре оборудвани, за да продължим да вървим към върха ", казва Грегор Дитахмайер, говорител на ръководния екип.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.