1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Раломекс АД и Titan Machinery Bulgaria – с награди от Добрички панаир АД

Раломекс АД и Titan Machinery Bulgaria – с награди от Добрички панаир АД

Демонстрации на семена и техника съпътстват изложението „Селското стопанство и всичко за него“

Раломекс АД грабна наградата на Добрички панаир АД в категория „Български производител“. Това е петото отличие на фирмата, която произвежда прикачен инвентар, изключително пригоден за почвените и климатични условия у нас. Раломекс АД получава призовете на изложението „Селското стопанство и всичко за него“ за най-добър български производител и за принос в развитието на земеделието у нас. 

Статуетката в категория „Търговско представителство“ беше връчена на Titan Machinery Bulgaria. Акционерното дружество е наследник на дейността на Римекс 1-Холдинг ЕАД. Фирмата предлага на своите клиенти иновативни технологии за високопроизводително земеделие с марките CASE IH, Vaderstad, Kverneland, Salford, Tecnoma. 

Съпътстващата програма продължава и през втория ден от международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“. В рамките на форума са предвидени поредица от срещи, свързани с разясняването на механизмите за финансиране на земеделските производители чрез мерките 141, 214 и 121 с помощта на НССЗ. Експерти от Българското дружество за защита на птиците ще разяснят възможностите за агроекологичните плащания и поддържането на земи с висока природна стойност. За 30 август са предвидени Българо-румънски бизнес форум В2В и представяне на проект за интегрирана система за прецизно и устойчиво управление на рисковете за земеделското производство в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество България-Румъния /2007-2013/. Проектът ще бъде представен от Добруджански земеделски институт – гр. Ген. Тошево.

ХХ-ото юбилейно издание на „Селското стопанство и всичко за него“ ще продължи до 1 септември в Добрич. На него се представят 152 фирми от страната и чужбина. Ежедневно освен планираните дискусии и лекции фирмите-изложители организиран полеви демонстрации на най-новите си постижения в областта на семепроизводството и земеделската техника.

Видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.