1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Рекордна жътва с Case IH AF 9230 след рекордна сеитба със сеялката Vaderstad Tempo R

Рекордна жътва с Case IH AF 9230 след рекордна сеитба със сеялката Vaderstad Tempo R

Тайтън Машинъри България организира демонстрационно прибиране на слънчоглед в землището на с. Комарево, обл. Плевен

Тайтън Машинъри България ще организира жътва на слънчогледовите полета, които бяха засети при рекордна сеитба със сеялка Vaderstad Tempo в началото на месец април. Така ще се завърши целия цикъл - от сеитбата до прибирането на реколтата. Жътвата ще се извърши на 11 септември от 11 часа в землището на село Комарево, област Плевен, със зърнокомбайн Case IH AF 9230. Комбайнът ще бъде оборудван с 16-редов хедер за прибиране на слънчоглед Franco Fabril. Непосредствено след жътвата ще бъде демонстрирана почвена подготовка за сеитба с машините на Vaderstad в комбинация с трактори от сериите Magnum и Quadtrac на Case IH. Домакин на събитието е фирма Агротрейд Комерс.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

При рекорда за сеитба на слънчоглед за 24 часа бяха засети 3060 дка при средна скорост 19 км/ч. с 12-редова сеялка Vaderstad Tempo R. Тя беше агрегатирана с трактор Case IH Magnum 340. Полето беше засято със сеитбена норма от 6250 семена за декар, на приблизително 5 см дълбочина. За сеитбата бяха изполвани 1 100 кг семена.

За да се докажат ефективната сеитба при тази висока скорост на сеялкатa, Тайтън Машинъри и Vaderstad обследваха посевите няколко пъти след сеитбата - резултатите бяха отлични!

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.