1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Римекс Технолоджийс ЕАД на Бата Агро Есен 2016 – грандиозен рестарт на компанията

Римекс Технолоджийс ЕАД на Бата Агро Есен 2016 – грандиозен рестарт на компанията

Заповядайте от 30 август до 3 септември на поле Е2а

Римекс Технолоджийс ще представи на БАТА АГРО машини, които са уникални и притежават качества да образуват комплексни технологични линии, както и да съчетават няколко операции с едно минаване. Качествата на техниката се адаптира към различни почвено-климатични условия на отделните региони в България.

В това число са марките Bednar, Agrifac, Casella, Pellenc, Clemens, Merlo и др., които са водещи в своите сегменти от пазара на агротехника - Растениевъдството, Лозаро-винарството, Животновъдството, Торене и растителна защита, като важна агрономическа операция, Напотелни системи, и др.

Техника Bednar

Сеитба

Сеялката Omega 00 6000 e лека универсална сеялка с работен захват 6 м и бункер за семена с вместимост 4000 л, комбинирана с дискова секция, което позволява засяването на различни видове култури, както при конвенционална, така и при минимална обработка на почвата. За тази сеялка е характерно постигането на качествена сеитба дори и в сухи почви, благодарениe на големия натиск на сеещия ботуш – 130 кг. Има възможност за избор на разстоянието между редовете – от 12.5 до 16.5 см. Системата за прецизно полагане на семена PSP позволява на сеещите ботуши да поставят семената на еднаква дълбочина по цялата работна ширина на машината. Всички тези характерни  предимства водят до постигането на качествена сеитба и като краен резултат - постигане на високи добиви. Сеялката може да бъде и в комбинация с торовнасяне, като бункерът в тази конфигурация е 5000 л.

Обработка на почвата

Шестметровият дисков култиватор Swifterdisc XO 6000 F бързо и евтино обработва стърнища на дълбочина до 12 см, благодарение на високите работни скорости до 15 км/час и отлична стабилност на машината. Агресивните дискове, разположени в 2 реда – А дискове, допринасят за по-добро срязване на растителните остатъци и тяхното миксиране. С едно минаване култиваторът извършва следните операции: разрохкване, отрязване и равномерно смесване на растителните остатъци, изравняване и компактиране. Може да се извършва и сеитба, ако култиваторът е оборудван със сеялка Alfa.

Дисковият култиватор Atlas HO 6000 е конструиран за тежки условия и обработка на почвата на дълбочина до 18 см. НОВОТО X-позициониране на дисковата секция дава възможност да се следва прецизно траекторията на трактора. И за този култиватор е характерно с едно минаване да се извършват няколко операции: дълбоко разрохкване, отрязване и равномерно смесване на растителните остатъци, изравняване и компактиране. За по-добро адаптиране на култиватора към условията на работа спомага Cross Control CC системата, която служи за регулиране на работния ъгъл на предните дискове. Двойно дисковата система осигурява висока пропускливост на материала.

Универсалният 4-редов култиватор Fenix FO 4000 e предназначен за плитка обработка на стърнища до дълбоко разрохкване на дълбочина до 35 см. С него отново се постига отлично смесване на растителните остатъци, подравняване и компактиране, има възможност и за внасяне на тор, ако машината е оборудвана със система за торовнасяне Ferti-Box. Голямата производителност при Fenix е съчетана с по-ниска консумация на гориво и изискване за по-ниска мощност на трактора.

Изключително високопроизводителен продълбочител Terraland TN 4000 D7R извършва интензивна обработка на почвата на дълбочина до 65 см. Рамата на култиватора е изработена от уякчена стомана Alform, което гарантира надеждността на машината при работа в по-тежки условия.

При работа с него с едно минаване се постига интензивно разрохкване на почвения слой, разбиване на основата, раздробяване на буците на повърхността и компактиране.

Продълбочителят Terraland DO 4000 е стабилна комбинирана (дискове и работни органи) машина, която отлично нарязва растителните остатъци и ги смесва с обработената почва на дълбочина до 45 см (2 реда работни органи с чизели с регулируем ъгъл, което дава възможност за адаптация към всякакви почвени условия). Има възможност за прилагане на гранулирано торовнасяне в почвения слой, чрез използване на устройство за торовнасяне – Ferti-Box.

Ротационният мулчер Mulcher MZ 6000 е конструиран за смилане и разпръскване на стъбла на царевица, слънчоглед, рапица и др. Работната ширина от 6 м, комбинирана с високата скорост на работа, гарантира страхотни резултати при ниски оперативни разходи. Цинковото покритие на здравата конструкция прави машината много ефективна и при работа в най-тежки условия.

Техника AGRIFAC

Пръскане

Самоходна пръскачка AGRIFAC МОДЕЛ CONDOR IV-CLEAR/WIDEJ 210KW-HD

Отглеждането на специални култури изисква специално отношение. Именно Agrifac e вашето решение. Резервоарът на пръскачката е 4000 л, работният захват на стрелата е 30 м, клиъринсът е хидравлично регулируем от 130 до 200 см, ширината на колеята е до 320 см, балансиращата система на щангите BoomSupportPlus, система за управление в края на полето - Headland management, светлини на щангата LED, безстепенен контрол на нормата на изпръскване и др. правят машината винаги да бъде вашият сигурен партньор, независимо от условията на работа, вида на културата и етапа на развитието й и като краен резултат – висока производителност, следвана от високи добиви.  Напояване

Техника Casella

Напояването е важна агрономическа операция, когато валежите не са достатъчни. По-малко влага би довело до сериозен спад в добивите особено при влаголюбивите култури. Напоителната система Casella LL 140/400 е със собствен дизелов двигател (7 КС)  за навиване на тръбата, което я прави по-икономична и производителна. Здрава и надеждна конструкция, дължина на тръбата 400 м, диаметър  140 мм. Количка с 4 метални колела и пистолет Reflex, компютър Hydro-Control 260, който контролира следните важни функции: контрол на скоростта на завиване на тръбата в диапазон от 5 до 999 м/час, оповестява за завършека на напояването, автоматично изчислява скоростта на завиване на тръбата чрез задаване на времето за напояване; По време на напояването на дисплея се изписват скоростта на завиването на тръбата м/час, остатъка на тръбата, оставащо време за напояване.

Лозаро-винарство

Tехника Pellenc и Clemens

Самоходен гроздокомбайн Pellenc Optimum 690 е номер едно в световен мащаб. Неговите предимства се заключават в следните технически особености:

На първо място, несъмнено е системата за автоматично сортиране на гроздето SELECTIV' PROCESS 2 – адаптируема към различни сортове грозде. Двигателят PERKINS TIER IV I Turbo Intercooler + practicle filter с 4 цилиндъра и мощност 150 к.с. е изключително икономичен, благодарение на системата Easy Power за контрол на оборотите на двигателя, постоянно задвижване на 4-те колела – водят до висока маневреност по време на работа в по-трудни условия. 12.4'' Easy touch сензорен монитор за контрол позволява да се наблюдава работата на машината във всеки един момент. 

Easy drive многофункционален джойстик за управление + подлакътник интегриран в пневматичната антивибрираща седалка придават леснота и комфорт при управлението на машината.

12 работни светлини, 2 предни светлини осигуряват удобство при нощна работа. Прибиращата глава L SP2 и системата EASY CONNECT - система за много бързо монтиране/демонтиране позволяват да се пести време при подготовката на комбайна за други операции, като пръскане, подрязване, култивиране и др.

Други лозарски машини, които ще бъдат изложени, са: Машина за контурна резитба Pellenc, конструкция 2xГ, специализиран лозарски култиватор Clemens Hexagon 729, оборудван с два странични диска за обработка на почвата непосредствено около лозите. Отличителната особеност на този култиватор е в това, че при смяна на работните приспособления, монтируеми на основната хексагонална рама, се извършват различни обработки на почвата, вкл. торене и сеитба.

Портативни приспособления на Pellenc, като ножици за подрязване, апарати за връзване и др.

Услуги в сферата на селското стопанство

Merlo Group разполага с богата гама телескопични товарачи, най-голямата на пазара на агротехника. Компанията непрекъснато развива и усъвършенства технологиите, увеличавайки различните сфери на приложения на продуктите си. Merlo се грижи за вашето време, намалявайки разходите и създавайки безопасна и комфортна среда за работа.

Merlo е първата компания производител на пазара на агротехника, която конструира телескопичен товарач, приложим в селското стопанство и сертифициран за теглене на ремарке със скорост на движение 40 км/час.

Телескопичният товарач Turbofarmer TF 35.7, който е изложен на щанда, може да бъде вашето перфектно решение за справяне с различните нужди в стопанството ви. Неговата товароносимост е 3 500 кг, височина на повдигане на товара е 7 м, времевият диапазон за повдигане е между 7 и 10 минути, оборудван е с хидравлична система за измерване на теглото Load Sensing, има възможност за теглене на ремарке с товар до 21 т.

Най-новата разработка на Merlo за Turbofarmer гамата е CDC (Dynamic Load Control) система за безопасност, която още повече повишава нивото на безопасност при работа с машината без да се намалява производителността.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.