Rostselmash от Оптиком на БАТА Агро 2018

Първите продажби за сезона вече са факт

За първи път на пролетното изложение БАТА Агро 2018 в Стара Загора Оптиком показва руските зъркомбайни Rostselmash. От есента на 2017 г. са „под покрива“ на компанията и имат отличен прием на пазара. Първите продажби за сезона вече са факт, особено успешна се оказва формулата за продажби на лизинг с 0% лихва и изплащане за 60 месеца, разработена съвместно от Rostselmash Finance и Оптиком, която позволява на българските зърнопроизводители да се сдобият с високопроизводителни, високотехнологични, надеждни и достъпни комбайни. На изложението са показани сламотръсните VECTOR 425, ACROS 595, RSM 161 и роторният TORUM 765. Подходящо допълнение към комбайните Rostselmash, а и към други брандове, са предлаганите от Оптиком безредови хедери - лифтери за слънчоглед и редови за царевица на Moresil.

Гамата селскостопански машини на JCB се представя с флагмана – телескопичните товарачи. На щанда е специалният юбилеен експонат JCB 541-70 Agri Pro, единствен за България и произведен в чест на 40-годишнината от старта на производството на телескопичните товарачи JCB, превърнали се в икона и №1 по продажби в света и в България. На БАТА Агро 2018 е и уникалният високоскоростен трактор JCB Fastrac 8330 с несравним комфорт и параметри за максимална производителност.

Landini и McCormick също са с премиери, които бяха предствени от инж. Димитър Петров, директор търговия машини в Оптиком ООД. Дебют прави новият Landini Rex 4 с кабина, предлагащ важни иновации. Дългоочакван е и дебютът на най-мощната серия на бранда McCormick X8, включваща три модела съответно с 264 к.с., 286 к.с. и 310 к.с. и 4-диапазонни безстепенни варио трансмисии VT Drive и оборудвани с 6-цилиндрови двигатели Betapower T4f. За пръв път ще покажем и моделът McCormick X7.690 с новия 6-цилиндров Betapower Fuel Efficiency T4f 225 к.с. двигател и трансмисия Powershift P6-Drive.

Инж. Пламен Костадинов запозна стопаните с комбинираните сеялки SKY MaxiDirll и универсалната SKY Easy Drill, която в зависимост от нуждите и предпочитанията може да работи като конвенционална, полудиректна или директна, при това с всякакъв вид и размер семена и с висока работна скорост над 20 км/ч. Иновативни решения за високо прецизно и щадящо природата наторяване предлагат торачките на Sulky, чийто експонат X40+ с бункер 3100 литра е версия ECONOV с автоматичен секционен контрол на наторяването, а като опции се предлагат възможност за работа с трактор с ISOBUS, компютър VISION със 6-секционен GPS Matrix 840GS или компютър Quartz с 12-секционен GPS контрол.
При лидера в прецизните сеялки Monosem акцентът е върху системата за електрическо задвижване на сеещите секции. Това е технологично подобрение, пестящо време и увеличаващо производителността на агрегата трактор-сеялка, като същевременно предоставя удобство на оператора и гарантира прецизност. Сеещият апарат на Моносем, работещ на вакуумен принцип, е конструиран така, че да може да сее всички видове семена, освен популярните култури слънчоглед и царевица, нашумелите от скоро нахут, соя, боб, памук и дори рапица.

d59980958f48b5454bf98b3eedf0cd6f9346f8b06245d944e1pimgpsh_fullsize_distr_400
За почитателите на прецизните технологии в земеделието, кампания под мотото “Прецизното земеделие е достъпно“ предлага сеялки Monosem, торачки Sulky и пръскачки Kuhn на атрактивни цени и изплащане на лизинг за 24 месеца с 4 равни вноски и 0% лихва.

За есенните и следжътвени почвообработки предложенията включват брани, култиватори, плугове за плитка оран, плугове обръщателни и конвенционални от Ovlac. Овощари, лозари, животновъди и зеленчукопроизводители също ще видят подходящи за техните стопанства машини.

Заповядайте на щанда на Оптиком.

Автор: Мирела Спасова

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.