1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Rostselmash от Оптиком на БАТА Агро 2018

Rostselmash от Оптиком на БАТА Агро 2018

Първите продажби за сезона вече са факт

За първи път на пролетното изложение БАТА Агро 2018 в Стара Загора Оптиком показва руските зъркомбайни Rostselmash. От есента на 2017 г. са „под покрива“ на компанията и имат отличен прием на пазара. Първите продажби за сезона вече са факт, особено успешна се оказва формулата за продажби на лизинг с 0% лихва и изплащане за 60 месеца, разработена съвместно от Rostselmash Finance и Оптиком, която позволява на българските зърнопроизводители да се сдобият с високопроизводителни, високотехнологични, надеждни и достъпни комбайни. На изложението са показани сламотръсните VECTOR 425, ACROS 595, RSM 161 и роторният TORUM 765. Подходящо допълнение към комбайните Rostselmash, а и към други брандове, са предлаганите от Оптиком безредови хедери - лифтери за слънчоглед и редови за царевица на Moresil.

Гамата селскостопански машини на JCB се представя с флагмана – телескопичните товарачи. На щанда е специалният юбилеен експонат JCB 541-70 Agri Pro, единствен за България и произведен в чест на 40-годишнината от старта на производството на телескопичните товарачи JCB, превърнали се в икона и №1 по продажби в света и в България. На БАТА Агро 2018 е и уникалният високоскоростен трактор JCB Fastrac 8330 с несравним комфорт и параметри за максимална производителност.

Landini и McCormick също са с премиери, които бяха предствени от инж. Димитър Петров, директор търговия машини в Оптиком ООД. Дебют прави новият Landini Rex 4 с кабина, предлагащ важни иновации. Дългоочакван е и дебютът на най-мощната серия на бранда McCormick X8, включваща три модела съответно с 264 к.с., 286 к.с. и 310 к.с. и 4-диапазонни безстепенни варио трансмисии VT Drive и оборудвани с 6-цилиндрови двигатели Betapower T4f. За пръв път ще покажем и моделът McCormick X7.690 с новия 6-цилиндров Betapower Fuel Efficiency T4f 225 к.с. двигател и трансмисия Powershift P6-Drive.

Инж. Пламен Костадинов запозна стопаните с комбинираните сеялки SKY MaxiDirll и универсалната SKY Easy Drill, която в зависимост от нуждите и предпочитанията може да работи като конвенционална, полудиректна или директна, при това с всякакъв вид и размер семена и с висока работна скорост над 20 км/ч. Иновативни решения за високо прецизно и щадящо природата наторяване предлагат торачките на Sulky, чийто експонат X40+ с бункер 3100 литра е версия ECONOV с автоматичен секционен контрол на наторяването, а като опции се предлагат възможност за работа с трактор с ISOBUS, компютър VISION със 6-секционен GPS Matrix 840GS или компютър Quartz с 12-секционен GPS контрол.
При лидера в прецизните сеялки Monosem акцентът е върху системата за електрическо задвижване на сеещите секции. Това е технологично подобрение, пестящо време и увеличаващо производителността на агрегата трактор-сеялка, като същевременно предоставя удобство на оператора и гарантира прецизност. Сеещият апарат на Моносем, работещ на вакуумен принцип, е конструиран така, че да може да сее всички видове семена, освен популярните култури слънчоглед и царевица, нашумелите от скоро нахут, соя, боб, памук и дори рапица.

d59980958f48b5454bf98b3eedf0cd6f9346f8b06245d944e1pimgpsh_fullsize_distr_400
За почитателите на прецизните технологии в земеделието, кампания под мотото “Прецизното земеделие е достъпно“ предлага сеялки Monosem, торачки Sulky и пръскачки Kuhn на атрактивни цени и изплащане на лизинг за 24 месеца с 4 равни вноски и 0% лихва.

За есенните и следжътвени почвообработки предложенията включват брани, култиватори, плугове за плитка оран, плугове обръщателни и конвенционални от Ovlac. Овощари, лозари, животновъди и зеленчукопроизводители също ще видят подходящи за техните стопанства машини.

Заповядайте на щанда на Оптиком.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.